Домашні драники зазвичай готують із картоплі. Є місце і альтернативні кулінарні варіанти приготування оладок з овочів. Я пропоную посмажити на сковороді драники з яблук та картоплі. Легка яблучна кислинка надає драникам пікантного смаку. Виходять яблучні драники з картоплею смачними, соковитими, запашними. Найкраще запропонувати їх до столу зі сметаною.
Інгредієнти
- Картопля: 400 г
- Яблуко: 1 шт. (кисло-солодке)
- Часник: 1 зубчик
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
Приготування
Щоб смажити на сковороді яблучні драники з картоплею, підготуємо потрібні інгредієнти. Картоплю та яблуко очищаємо. З часникової часточки прибираємо лушпиння.
Картоплю подрібнюємо за допомогою середньої тертки.
З яблуком чинимо аналогічно, тобто. натираємо.
До натертої картоплі та яблука розбиваємо куряче яйце. Зубчик часнику пропускаємо через спеціальний прес.
У масу для оладок всипаємо борошно. За смаком склад інгредієнтів солимо та перчимо.
Між собою інгредієнти перемішуємо. Тісто для яблучних драників має бути в міру в'язким. За потреби додайте ще борошна.
Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо яблучне тісто на сковороду за допомогою столової ложки, формуючи оладки. Смажимо яблучні драники з картоплею на сковороді приблизно по 3 хвилини з кожного боку до утворення рум'янцю.
Смачні яблучні драники з картоплею подаємо гарячими до столу разом із сметаною. Всім смачного!