Яблука в сиропі на зиму

Якщо ви заготовляєте на зиму десерти, то цей рецепт стане вам у нагоді. Ось покроковий рецепт яблук у сиропі на зиму, з реалізацією якого впорається будь-яка господиня.

Якщо ви заготовляєте на зиму солодкі десерти, то цей рецепт вам знадобиться. Ось покроковий рецепт яблук у сиропі на зиму, з реалізацією якого впорається будь-яка господиня. Яблучні часточки в сиропі в подальшому можна використовувати для випікання пирогів або як доповнення до морозива. З сиропу можна зробити смачний морс або просочити їм бісквітні коржі. Використовуйте яблука для заготівлі на свій смак. Заздалегідь підготуйте для яблук у сиропі банки (їх потрібно простерилізувати), прокип'ятіть кришки.

Інгредієнти

  • Яблука: 1 кг
  • Цукор: 200 г
  • Вода: 500 мл

Приготування

Візьмемо для смачної та солодкої заготівлі яблука, цукор, закип'ятимо воду. Додатково в кожну баночку можна покласти пару гілочок м'яти. Яблук може знадобитися більше чи менше залежно від того, як ви утрамбуєте баночки.

Вибираємо для заготівлі стиглі незіпсовані яблука. Ретельно промиваємо їх під проточною водою.

Яблука нарізаємо на 4 частини. Частки мають бути без насіння.

Яблучні скибочки щільно вкладаємо у стерилізовані банки. Заповнюємо банки з яблуками окропом. Накриваємо тару кришками та залишаємо так на 20 хвилин.

Акуратно зливаємо воду з банок у мірну ємність, щоб дізнатись, яка кількість рідини у вас вийшло. Потім переливаємо воду в каструлю і засипаємо цукор із розрахунку 400 г на 1 л води. Якщо у вас менше води, то відповідно і цукру потрібно взяти відповідно до пропорцій. Доводимо вміст до кипіння, проварюємо сироп до розчинення цукру.

Сироп виливаємо у банки.

Туго фіксуємо банки прокип'яченими кришками. Заготівлю ставимо вгору дном, загортаємо теплим рушником або ковдрою і повністю остуджуємо. Зберігати заготівлю рекомендується у прохолодному місці.

Смачних та солодких вам заготовок на зиму!