Салат з помідорів та цибулі на зиму

Початок дозрівання овочів – це час заготівлі на зиму. Смачний салат з помідорів та цибулі на зиму стане чудовим доповненням до основних страв з м'яса чи курки.

Початок дозрівання овочів – це час смачних заготовок на зиму. Любителям пікантних салатів із помідорів пропоную нескладний спосіб їхнього приготування. У заготівлі помідори чудово «уживаються» з цибулею та зеленню. Такий смачний салат із помідорів та цибулі на зиму стане чудовим доповненням до основних страв з м'яса чи курки. Для рецепту рекомендується брати помідори із щільною шкірою.

Поставте стерилізуватися банки, прокип'ятіть кришки.

Інгредієнти на 1 л банку

  • Помідори: 600 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець запашний горошком: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Петрушка: 0,5 пучка
  • Часник: 5 зубчиків

Інгредієнти для маринаду

  • Вода: 1 л
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Ось такі продукти будуть потрібні для заготівлі з помідорів з цибулею. Добре промиваємо помідори та зелень. Очищаємо цибулину та часникові зубки.

Підготуємо помідори. Нарізаємо їх для салату у формі кружальців середньої товщини.

Кладемо на обробну дошку цибулину, нарізаємо її півкільцями. Гілочки петрушки дрібно шаткуємо.

Починаємо заповнювати чисті банки. На дно кидаємо горошки перцю, додаємо лавровий лист. Викладаємо шар помідорів, потім шар цибулі і зелені. Так заповнюємо усю банку.

Зверху вміст закриваємо пластинками часнику.

У каструльку вливаємо воду. Підсипаємо в неї цукровий пісок та сіль у зазначених пропорціях. Коли вода закипить, вливаємо столовий оцет. Каструлю прибираємо з вогню. Приготований маринад вливаємо у банки. А зверху ще додаємо столову ложку олії.

На дно каструлі поміщаємо тканинну серветку. Ставимо банку із салатом, вливаємо гарячу воду. На банки накиньте кришки. Коли вода закипить, стерилізуємо банки із салатом 10 хвилин.

Банку акуратно дістаємо із каструлі. Загортаємо кришками. Остуджуємо заготівлю з помідорів із цибулею під ковдрою, перевернувши банки на кришки.

Усім смачна дегустація взимку!