Капустяний салат з помідорами та перцем на зиму

Серед моїх заготовок для зими завжди знайдеться баночка соковитого капустяного салату. Його рецептом я хочу поділитися з вами!

Серед моїх заготовок для зими завжди знайдеться баночка соковитого капустяного салату. Капуста чудово поєднується з овочами, то чому б цю гастрономічну якість не використовувати для закруток?! Ось покроковий рецепт капустяного салату на зиму з помідорами та перцем, який «підкуповує» і своїм пікантним смаком, і збалансованістю інгредієнтів.

Капуста, помідори і перець вдало в цій заготівлі є сусідами з цибулею і морквою. Компоненти салату спочатку маринуються, а потім трохи проварюються. В результаті таких кулінарних «маніпуляцій» виходить чудовий капустяний салат на зиму з помідорами та перцем – відмінна закуска для посиденьок та гарний додаток до різних страв.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 500 г
  • Помідори: 500 г
  • Солодкий болгарський перець: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 250 г
  • Морква: 100 г
  • Цукор: 40 г
  • Сіль: 20 г
  • Оцет 9%: 25 мл
  • Олія рослинна: 100 мл
  • Перець горошком: 6 шт.

Приготування

Готуємо продукти для рецепту. Овочі очищаємо відповідним чином. З перців видаляємо насіння. З капусти знімаємо поверхневі листочки. Очищаємо морквину та цибулю. Промиваємо помідори.

Перший інгредієнт для салату – це білокачанна капуста. Зручним для вас способом тонко шаткуємо овоч смужками. Заготівлю переправляємо у глибоку миску.

На черзі — морквина. Її для зимової заготівлі наріжемо у формі середньої соломки чи брусочків.

Доповнюємо інгредієнти у мисці нарізкою із болгарського перцю. Його краще подрібнити смужками.

Цибулину подрібнимо для салату тонкими півкільцями. Додаємо нарізку до решти інгредієнтів у миску.

Помідори я використовувала дрібні, тому для салату подрібнила їх кільцями. Більші плоди можна нарізати шматочками.

Подрібнені інгредієнти солимо, посипаємо цукровим піском. Вливаємо олію, оцет. Кидаємо горошини чорного перцю.

Компоненти салату добре перемішуємо, залишаємо маринуватися протягом 2 або 3 годин. Миску краще накрити харчовою плівкою.

Замариновану заготівлю капустяного салату на зиму перекладаємо в каструлю та ставимо на верхній вогонь. Після того, як салат закипить, варимо протягом 10 хвилин.

Приготовлений салат із капусти фасуємо у стерилізовані банки. Закриваємо кришками, ставимо верх дном під ковдру. Охолоджений салат зберігаємо у прохолодному місці.

Приємних вам і добрих заготовок із капусти на зиму!