Треба визнати, що серед гурманів не так багато любителів страв з вимені. Адже вим'я, як і всякий субпродукт, багате на корисні речовини і вітаміни. Крім того, воно містить еластин та колаген, що благотворно впливає на стан шкіри та волосся. А ще, правильно приготовлене вим'я, дуже смачне та має приємний аромат. Готувати його можна у різний спосіб: варити, гасити, обсмажувати. Пропоную сьогодні рецепт приготування яловичого вимені, обсмаженого у сухарях.
Інгредієнти
- Яловиче вим'я: 0,5 кг
- Панірувальні сухарі: 100 г
- Олія рослинна: 60 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Спеції: за смаком
Приготування
Найкраще готувати свіже вим'я. Якщо ви придбали заморожене, його потрібно розморозити. Помістіть його в холодильник, на нижню полицю, і дайте можливість повільно відтанути. Тепер, коли вим'я розмерзло, його потрібно ретельно промити холодною водою, розрізати на два-три шматки, залити водою, так, щоб вона покривала м'ясо, і поставити на каструлю на вогонь.
Коли вода закипить, злийте її та наберіть свіжою. Знову доведіть до кипіння і знову злийте воду. І лише у третій воді потрібно варити вим'я до готовності. Варити доведеться довго – не менше двох годин, поки воно не стане м'яким. Вим'я, що зварилося, вийміть з бульйону і остудіть. Потім наріжте плоскими шматками, завтовшки трохи більше 1 див.
Шматки вимені зануріть у збите яйце і щільно обваляйте в панірувальних сухарях. Ви можете додати в сухарі свої улюблені спеції, наприклад, мелені чорний перець або мускатний горіх, але тільки в невеликій кількості, щоб не перебивати аромат смаженого вимені, який сам по собі дуже гарний. Не забудьте посолити кожен шматочок. Смажити вим'я потрібно в добре розігрітій олії до утворення золотистої скоринки. Олію краще взяти соняшникову, можна додати до неї трохи вершкового для покращення смаку. Обсмажувати потрібно з обох боків, на помірному вогні.
Готову страву прикрасьте зеленню. Можна подати до нього мариновані овочі, вершковий чи сметанний соус. Добре поєднується смажене вим'я з рисом, макаронами, картоплею (відвареною або пюре). Дуже ніжне, золотисте вим'я, за смаком нагадує телячу відбивну. Ви не любите вим'я?! Ви просто не вмієте готувати його!