Якщо ви любите домашні пироги, але іноді вам не хочеться возитися із замісом тіста для них, то візьміть на озброєння цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як приготувати тісто заливне для пирогів на кефірі, яке підійде для випічки з начинкою з капусти, картоплі, яблук. Замісити таке тісто легко, без гастрономічних премудростей.
Інгредієнти
- Кефір: 1 ст. (Середньої жирності)
- Борошно пшеничне: 1,5 ст.
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо продукти за списком. Кефір має бути кімнатної температури. Яйце краще теж заздалегідь дістати з полиці холодильника. Якщо плануєте пекти солодкий пиріг заливний, то до складу введіть цукровий пісок (1-2 ст. ложки).
У миску вбиваємо яйце. Підсипаємо до нього сіль (+ цукор, якщо потрібно). Інгредієнти віночком перемішуємо, досягаючи однорідного складу.
У яєчну суміш, що вийшла, вливаємо кефір, додаємо рослинне масло без запаху.
Всипаємо соду. З цим порошком тісто вийде пишним при випіканні.
Змішуємо між собою компоненти. На виході маємо однорідну суміш кефіру.
У суміш, що вийшла, пропускаємо через сито порцію борошна в 3-4 заходи.
Борошно втручаємо в рідку основу. Доводимо тісто до густого стану. Тісто буде схожим на склад для оладок за консистенцією.
Заливне тісто готове. Такої кількості вистачить для випікання одного пирога. Приготуйте начинку, покладіть її у форму і залийте приготованим тестом. Приємного перекушування!