Запечена дрібна картопля в шкірці в духовці

Є безліч способів приготувати смачний та ситний картопляний гарнір. Пропоную зробити запечену дрібну картоплю в шкірці в духовці.

Картопля – найпопулярніший гарнір до різних страв з м'яса, курки, риби, овочів. Є безліч способів приготувати смачний та ситний картопляний гарнір. Якщо у вас є дрібна картопля, то пропоную її запекти, не очищаючи, в духовці. Завдяки спеціям запечена дрібна картопля в шкірці в духовці виходить апетитною та ароматною.

Інгредієнти

  • Картопля: 800-1000 г (дрібна)
  • Олія оливкова: 2 ст. ложки
  • Часник: 2 зубчики
  • Суміш прованських трав: 1 ч. ложка (сушені)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Кріп (свіжий): 3-4 гілочки

Приготування

Щоб запекти в духовці дрібну картоплю в шкірці, підготуємо потрібні інгредієнти.

Дрібну картоплю ретельно промиваємо під проточною водою. Промиті бульби викладаємо на рушник і витираємо насухо.

Підготовлену дрібну картоплю перекладаємо в жароміцну форму для запікання. На картоплю вливаємо оливкову олію (можна й соняшникову) та перемішуємо.

Відправляємо картоплю в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Через цей час картоплю перевертаємо і знову ставимо в духовку ще на 20 хвилин. Картопля після запікання має стати м'якою. Готовність можна перевірити за допомогою ножа.

Очищаємо зубчики часнику. Пропускаємо їх через спеціальний прес. Часникову масу перекладаємо до запеченої картоплі.

Дрібну картоплю на свій смак солимо, присмачуємо меленим перчиком. Всипаємо сушені прованські трави. Перемішуємо картоплю зі спеціями. Знову ставимо картоплю у духовку ще на 5 хвилин.

Готову запечену дрібну картоплю в шкірці перед подачею на стіл посипаємо дрібно нарізаним кропом.

Картопля вийшла ароматною та смачною, приємного всім перекушування!