Без зайвого кулінарного клопоту можна приготувати запечені курячі гомілки в мультиварці з використанням харчової фольги. Така порційна страва мало кого залишить байдужою, адже куряче м'ясо буквально тане у роті.
Курячі ніжки ми спочатку замаринуємо в майонезі та спеціях, а потім вже запакуємо в кишеню з фольги і приготуємо за допомогою мультиварки. Запечені в мультиварці гомілки при подачі на стіл можна розташувати поруч із гарніром з картоплі чи рису.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 3-4 шт.
- Майонез: 1,5 ст. ложки
- Часник: 2 зубчики
- Гірчиця: 0,5 ч. ложки
- Спеції мелені: за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
Беремо продукти за списком. Гомілки мають бути розмороженими. Зі спецій підійде паприка, куркума, мелений перець.
Курячі частини перед маринуванням промиваємо, відразу обтираємо паперовими рушниками. Гомілки викладаємо в миску.
Ніжки на свій смак приправляємо сіллю та меленими приправами.
До ніжок викладаємо майонез, гірчицю та подрібнений часник.
Ретельно ніжки з доданими інгредієнтами перемішуємо і залишаємо так маринуватися щонайменше на 30 хвилин (більше – краще).
Відрізаємо від харчової фольги пропорційний шматок, який кладемо на дно мультиварки. На фользі розташовуємо курячі частини.
Накриваємо гомілки другим шматком фольги. Міцно закріплюємо краї, щоб не витікав сік у процесі приготування.
Фіксуємо кришку мультиварки, встановлюємо програму запікання на 40 хвилин.
Курячі гомілки у мультиварці готові! Приємного всім перекушування!