Запечені курячі крильця в сковороді гриль-газ

Апетитні запечені курячі крильця в сковороді гриль-газ – чудова знахідка для посиденьок з друзями.

Пропоную вам поповнити скарбничку рецептів із курячих крилець ще одним привабливим способом їх запікання. Курячі частини спочатку замаринуємо в маринаді з гірчиці, майонезу, соєвого соусу, приправи хмелі-сунелі та стовченого часнику, а потім засмажимо в сковороді гриль-газ. Така куряча страва відмінно підходить як закусочна страва для пінного напою. Апетитні запечені курячі крильця в сковороді гриль-газ – чудова знахідка для посиденьок з друзями!

Для рецепту я використовувала крила не повністю, а лише дві частини – плечову та ліктьову. Кінці крилець (пензлика) знадобляться для варіння холодця, наприклад.

Інгредієнти

  • Крила курячі: 800-1000 г
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Гірчиця: 2 ст. ложки
  • Часник: 3-4 зубки
  • Хмелі-сунелі: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком. Крильця обполіскуємо. Очищаємо часникові часточки.

Курячі крила розрубуємо (розрізаємо) по суглобу на три частини. Для запікання візьмемо лише м'ясисті шматочки. Кладемо їх у миску.

Щоб приготувати маринад для крил, підберемо невелику ємність. Завантажуємо до неї майонез, гірчицю. Вливаємо порцію соєвого соусу. Підсипаємо приправу хмелі-сунелі. Часник пропускаємо через спеціальний прес. Компоненти маринаду оптимально змішуємо.

Приготований маринад переправляємо до курячих частин. Добре перемішуємо.

Миску з курячою заготовкою накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися вміст протягом години.

Готуємо згідно з інструкцією сковороду гриль-газ. Дно змащуємо, вливаємо трохи води. Розкладаємо замариновані крильця на ґратах.

Сковороду накриваємо кришкою. Запікаємо курячі крильця 25-30 хвилин.

Соковиті крильця запеклися. Подаємо їх до столу разом із соусом. Частуйтесь!