Заправка для борщу на зиму в мультиварці

Заправка для борщу на зиму допоможе зварити вам смачний суп без зайвого клопоту. Виходить заправка для борщу на зиму в мультиварці смачною та апетитною.

Смачна заправка для борщу на зиму допоможе зварити вам смачний суп без зайвого кулінарного клопоту. Для борщу потрібно буде лише попередньо зварити бульйон, додати до нього картоплю, капусту, а потім вже апетитну заправку з овочів із буряком. Готувала заправку я в мультиварці, кухонна техніка чудово впоралася з поставленим завданням. Виходить заправка для борщу на зиму в мультиварці смачної, з насиченим яскравим кольором та апетитною.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 0,75 л заправки для борщу. Зазвичай я роблю таку заправку у баночках невеликого об'єму. Скляні банки для зберігання заправки необхідно обов'язково простерилізувати, а кришки до них прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Морква: 150 г
  • Солодкий болгарський перець: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 250 г
  • Буряк: 250 г
  • Помідори: 250 г
  • Сіль: 0,5 ст. ложки
  • Цукор: 25 г
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Олія рослинна: 80 мл
  • Оцет 9%: 3 ч. ложки
  • Вода: 35 мл

Приготування

Щоб зробити на зиму заправку для борщу з буряком та овочами, підготуємо потрібні інгредієнти. Овочі та коренеплоди очищаємо, ополіскуємо під проточною водою.

Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки. Солодкий перець болгарський, очищений від насіння, нарізаємо маленькими брусками. Овочі одразу перекладаємо у чашу мультиварки.

Слідом додаємо натертий крупно буряк і нарізаний шматочками цибулю.

До подрібнених овочів вливаємо воду, олію та чайну ложку оцту. Інгредієнти перемішуємо. Мультиварку закриваємо кришкою, вибираємо режим гасіння час встановлюємо на 20 хвилин.

Відкриваємо кришку мультиварки та додаємо до овочів подрібнені помідори. Помідори можна пропустити через м'ясорубку, пробити в блендері або натерти.

В овочевий склад вливаємо оцет, що залишився, додаємо лавровий лист і запашний перець горошком. Всипаємо цукор та сіль.

Перемішуємо інгредієнти. Мультиварку знову закриваємо кришкою. Вибираємо той самий режим і гасимо заправку 50 хвилин.

Заправку з буряком для борщу, що вийшла, розкладаємо в стерилізовані банки і закручуємо їх кришками або закриваємо ключем для закрутки. Банки перевертаємо дном нагору, накидаємо на них плед (шаль або ковдру) і повністю остуджуємо протягом доби. Зберігати банки можна в коморі за кімнатної температури.

Усім приємного апетиту та смачних борщів!