Зі свіжих овочів можна зробити апетитну заправку для щеї на зиму, яка стане вам у нагоді для варіння смачного і ситного супу. З такою заготівлею приготування щей займе у вас мінімум часу. Домашня заправка для щій на зиму – паличка виручалочка для господинь!
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить приблизно 1200 мл заготовки. Скляну тару, в якій зберігатиметься заправка, потрібно буде простерилізувати, а кришки для неї прокип'ятити.
Інгредієнти
- Капуста: 500 г
- Морква: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 150 г
- Помідори: 150 г
- Солодкий болгарський перець: 150 г
- Часник: 4 зубчики
- Лист лавровий: 2 штуки
- Зелень свіжа: 1 пучок
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 0,5 ст. ложки
- Олія рослинна: 30 мл
- Вода: 80 мл
- Оцет 9%: 25 мл
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти для заправки із овочів. Очищаємо цибулю, моркву, перець, помідори ретельно промиваємо. З капусти знімаємо верхні листи, видаляємо качан.
Подрібнення інгредієнтів почнемо з капусти. Нарізаємо її тонкими смужками.
Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки, а цибулю нарізаємо у довільній формі.
Помідори нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий болгарський перець шаткуємо у формі брусків.
До складу заготівлі з овочів вливаємо воду, олію, додаємо сіль, цукор та лавровий лист.
Після закипання гасимо овочі протягом 20 хвилин на середньому вогні. Періодично інгредієнти перемішуємо.
Коли гасіння підійде до кінця, в заправку для щей додаємо подрібнений часник і порубану зелень. Вливаємо оцет, перемішуємо.
Заготівля вийшла трохи хрумкою, так і потрібно. Розкладаємо заправку у стерилізовані банки, закручуємо їх кришками. Банки перевертаємо, утеплюємо та остуджуємо протягом доби. Зберігати заготівлю краще у темному місці (можна за кімнатної температури).
Із задоволенням варіть узимку смачні борщ разом із цією заготівлею. Смачного!