Заправка для щій на зиму

Зі свіжих овочів можна зробити заправку для щій на зиму, яка стане вам у нагоді для варіння смачного супу. З такою заготівлею приготування щей займе у вас мінімум часу.

Зі свіжих овочів можна зробити апетитну заправку для щеї на зиму, яка стане вам у нагоді для варіння смачного і ситного супу. З такою заготівлею приготування щей займе у вас мінімум часу. Домашня заправка для щій на зиму – паличка виручалочка для господинь!

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить приблизно 1200 мл заготовки. Скляну тару, в якій зберігатиметься заправка, потрібно буде простерилізувати, а кришки для неї прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Капуста: 500 г
  • Морква: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 150 г
  • Помідори: 150 г
  • Солодкий болгарський перець: 150 г
  • Часник: 4 зубчики
  • Лист лавровий: 2 штуки
  • Зелень свіжа: 1 пучок
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 0,5 ст. ложки
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Вода: 80 мл
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти для заправки із овочів. Очищаємо цибулю, моркву, перець, помідори ретельно промиваємо. З капусти знімаємо верхні листи, видаляємо качан.

Подрібнення інгредієнтів почнемо з капусти. Нарізаємо її тонкими смужками.

Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки, а цибулю нарізаємо у довільній формі.

Помідори нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий болгарський перець шаткуємо у формі брусків.

До складу заготівлі з овочів вливаємо воду, олію, додаємо сіль, цукор та лавровий лист.

Після закипання гасимо овочі протягом 20 хвилин на середньому вогні. Періодично інгредієнти перемішуємо.

Коли гасіння підійде до кінця, в заправку для щей додаємо подрібнений часник і порубану зелень. Вливаємо оцет, перемішуємо.

Заготівля вийшла трохи хрумкою, так і потрібно. Розкладаємо заправку у стерилізовані банки, закручуємо їх кришками. Банки перевертаємо, утеплюємо та остуджуємо протягом доби. Зберігати заготівлю краще у темному місці (можна за кімнатної температури).

Із задоволенням варіть узимку смачні борщ разом із цією заготівлею. Смачного!