Повидло з гарбуза

Сьогодні готуємо з вами повидло з гарбуза з легкою цитрусовою ноткою завдяки соку лимона. Таке повидло можна використовувати для випікання або просто до чаю.

Осінній яскравий овоч – гарбуз – продукт, безперечно, корисний та потрібний для нашого організму. Серед ваших запасів з гарбуза обов'язково має бути заготівля у вигляді повидла. Ось покроковий рецепт повидла з гарбуза, який має приємну структуру та легку цитрусову нотку, адже для приготування буде потрібно сік лимона. Таке повидло з гарбуза можна використовувати для створення смачної домашньої випічки – пирогів, круасанів, булочок.

Інгредієнти

  • Гарбуз: 700 г
  • Цукор: 450 г
  • Вода: 50 мл
  • Сік лимонний: 4 ст. ложки

Приготування

Ось інгредієнти для створення солодощі гарбуза. Сік лимона можна замінити двома щіпками лимонної кислоти. Гарбуз очищаємо від шкірки, видаляємо насіння. Не поспішаємо їх утилізувати. Можна висушити гарбузове насіння в духовці.

Підготовлений гарбуз для повидла подрібнюємо. Форма нарізки – невеликі кубики.

Подрібнену гарбузову заготовку переправляємо в каструлю (можна використовувати сотейники або казан). Вливаємо до гарбуза трохи води.

Гарбузову нарізку доповнюємо лимонним соком та цукровим піском.

Каструлю з гарбузом та цукром ставимо на вогонь. Чекаємо, доки вміст почне закипати, зменшуємо вогонь. Варимо, іноді перемішуючи, гарбузові шматочки приблизно 20 хвилин. Гарбуз повинен стати м'яким.

Тепер для того, щоб відвареному гарбузу надати структуру повидла, скористаємося занурювальним блендером. Працюємо акуратно, адже заготовка для повидла гаряча.

Гарбузове повидло, що вийшло, перекладаємо в скляну тару. Банки обов'язково стерилізуємо з кришками. Після того, як банки із заготівлею охолонуть, зберігаємо повидло у прохолодному місці.

Усім приємною солодкою дегустацією!