Салат з кабачків, помідорів та моркви на зиму.

Пропоную з кабачків приготувати овочевий салат разом із цибулею, помідорами, морквою. Домашній салат з кабачків, помідорів та моркви на зиму виходить смачним та апетитним.

З кабачків можна зробити на зиму найрізноманітніші заготівлі, серед яких популярністю, безперечно, користуються салати. Пропоную з кабачків приготувати овочевий салат разом із цибулею, помідорами, морквою. Домашній салат з кабачків, помідорів та моркви на зиму виходить соковитим, смачним, апетитним. На стіл заготовку можна поставити разом із картоплею або будь-яким іншим гарніром.

Кількість овочів розрахована приблизно на 0,6 л заготівлі. Вага інгредієнтів – в очищеному вигляді. Скляні ємності для зберігання обов'язково потрібно простерилізувати, а кришки до них прокип'ятити 3 хвилини у воді.

Інгредієнти

  • Кабачок: 500 г
  • Помідори: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 100 г
  • Морква: 100 г
  • Сіль: 0,5 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Щоб зробити на зиму салат із кабачків, підготуємо вказані інгредієнти. Овочі очищаємо. Готувати можна в глибокій сковороді, казані, каструлі.

Почнемо подрібнення інгредієнтів для салату на зиму із кабачків. Очищені кабачки без насіння нарізаємо у формі невеликих кубиків.

Морквину нарізаємо тонкими півкільцями або чверть кільцями (залежно від розміру плода).

На черзі — цибуля. Шинкуємо його півкільцями або чверть кільцями. Заготівлю з цибулі перекладаємо до решти інгредієнтів салату.

Перш ніж подрібнити помідор, на 5 хвилин заливаємо його окропом. Потім обдаємо крижаною водою і легко знімаємо шкірку. Помідор нарізаємо кубиками, додаємо до решти інгредієнтів салату.

В овочевий склад вливаємо олію, всипаємо цукровий пісок і сіль. Перемішуємо.

Коли овочевий салат закипить, зменшуємо вогонь, гасимо 20-25 хвилин під кришкою. Іноді салат з кабачків з помідорами та морквиною перемішуємо.

Наприкінці приготування салат вливаємо порцію столового оцту. Перемішуємо. Гасимо ще пару хвилин.

Відразу гарячий салат з кабачками перекладаємо в банки та закупорюємо. Заготівлю ставимо на кришки та накидаємо на банки ковдру (плед, шаль). Коли банку з салатом охолоне (зазвичай потрібна доба), для зберігання ставимо її в прохолодне місце. Смачного!