Вареники – відома і улюблена страва слов'янської кухні, яка набула популярності практично по всьому світу. Приготувати домашні вареники можна із різними начинками, серед яких капуста, картопля, гриби. Перед приготуванням вареників визначитися потрібно не тільки з начинкою, але і з тестом.
Раджу вам замісити тісто для вареників, яке виходить досить еластичним і з ним легко працювати. Таке тісто тонко розкочується, а при ліпленні воно не рветься. Будь-яка начинка в такому тесті завжди залишається при варінні всередині і не витікає.
Запропонований покроковий рецепт заварного тіста для вареників відмінно підходить і для заморожування зліплених виробів. Я завжди готую вареники «про запас», щоб при нагоді тільки відварити їх і запропонувати для сімейної трапези.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 3 – 3,5 ст.
- Вода (окріп): 1 ст.
- Олія соняшникова: 3 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 1 ч. ложка
Приготування
Для замісу заварного тіста для вареників беремо необхідні продукти, відміряємо їх. Відразу кип'ятимо у чайнику воду.
Борошно вищого ґатунку пропускаємо через дрібне сито в широку миску.
У центрі борошняної гірки робимо заглиблення. Кидаємо в це поглиблення потрібну порцію солоної спеції.
Вливаємо слідом олію. У даному рецепті я використала соняшникову олію.
А тепер найвідповідальніший кулінарний момент – акуратно в центр борошна вливаємо невеликим струменем окріп. Відразу гарячу воду втручаємо в борошно. Утворюється тестяний склад у вигляді грудок.
Коли склад, що вийшов, з борошняних грудочок трохи охолоне, додаємо в нього сире куряче яйце.
Продовжуємо заміс тесту далі. За потреби підсипаємо ще трохи борошна. На виході виходить м'яке тісто, яке можна використовувати для ліплення вареників після того, як воно відпочине небагато.
Пластичне тісто для вареників готове! Ліпимо домашні вареники з улюбленою начинкою. Приємного вам клопоту на кухні!