Заварні млинці на кислому молоці

З кислого молока можна спекти на сковороді смачні домашні млинці. До столу заварні млинці на кислому молоці краще запропонувати із солодкими соусами.

Якщо у вас у холодильнику застояло молоко, і воно прокисло, не поспішайте утилізувати такий напій. З кислого молока можна спекти на сковороді смачні домашні млинці. Для замішування тіста використовується ще окріп, тому млинці виходять заварними. До столу заварні млинці на кислому молоці краще запропонувати із солодкими соусами – варенням, медом, джемом або шоколадною пастою. За консистенцією заварні млинці виходять ніжними та м'якими.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 130 г
  • Молоко кисле: 250 мл
  • Вода (окріп): 125 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,3 ч. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки (+ для змащування сковороди)

Приготування

Щоб приготувати млинці на кислому молоці, візьмемо потрібні інгредієнти. Молоко має бути кімнатної температури.

Розбиваємо в миску курячі яйця. Всипаємо до них цукор та сіль. Віночком чи міксером інгредієнти трохи збиваємо до однорідної суміші.

У яєчну масу, що вийшла, вливаємо порцію рослинної олії. Ще трохи збиваємо інгредієнти.

У кисле молоко всипаємо соду і перемішуємо. Кисле молоко із содою вливаємо в яєчний склад. Перемішуємо.

У рідку основу для тіста додаємо борошно, що просіює, перемішуємо до стану густуватого тіста.

У це густе тісто вливаємо окріп і відразу енергійно перемішуємо. Тісто для млинців готове.

Поверхню сковороди змащуємо олією. Виливаємо порцію тіста і смажимо млинці приблизно по хвилині з кожного боку.

Смачні заварні млинці на кислому молоці подаємо на стіл. Всім смачного!