Досвідчені господині знають, що жульєн готується в порційних формах – кокотницях. Якщо в наявності таких жароміцних ємностей немає, то можна спростити процес приготування і зробити, наприклад, жульєн з печерицями на сковороді, який теж виходить дуже смачним. Така грибна апетитна закуска подається до столу в гарячому вигляді, але і коли вона вже охолоне, не втрачає своїх привабливих смакових якостей.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 400 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Вершки (10%): 200 мл
- Борошно пшеничне: 20 г
- Сир твердий: 50 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для жульєна. Печериці акуратно промиваємо, видаляючи забруднення. Очищаємо цибулю.
Цибулю нарізаємо у формі тонких напівкілець. Завантажуємо цибульну нарізку в розігріту олію на сковороду. Перемішуючи, пасеруємо цибулю протягом 3-4 хвилин до м'якості.
Печериці нарізаємо для жульєна на сковороді середніми за розміром скибочками. Додаємо грибну заготовку до цибулі на сковороду. Разом із цибулею обсмажуємо ще 3 хвилини.
До інгредієнтів на сковороду додаємо невелику кількість пшеничного борошна. Акуратно перемішуємо.
Вміст заливаємо вершками. Інгредієнти на свій смак солимо, присмачуємо меленими спеціями. Я використовувала чорний перець та мускатний горіх.
Гриби з цибулею у вершках гасимо 5 хвилин. Вогонь має бути помірним.
Нарізаємо сир дуже тонкими пластинками. Розкидаємо сирні платівки по поверхні. Сковороду знімаємо з вогню та накриваємо кришкою. Тримаємо страву у такому стані 5 хвилин. За цей час сир розплавиться.
Смачний домашній грибний жульєн, приготований на сковороді, подаємо на стіл. Частуйтесь!