До чаювання пропоную вам спекти в електровафельниці м'які та ніжні вафлі з апельсиновим смаком. Таку випічку можна запропонувати на сніданок з філіжанкою ароматної кави або чаю. Домашні апельсинові вафлі в електровафельниці при подачі можна доповнити солодкими соусами, медом або молоком, що згущує.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 120 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Кефір (2,5%): 100 мл
- Олія рослинна: 50 мл
- Цукор: 3 ст. ложки
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Апельсиновий сік: 50 мл
- Цедра апельсинова: 0,5 ч. ложки
Приготування
Щоб спекти в електровафельниці апельсинові вафлі, підготуємо продукти за списком. Кефір та курячі яйця повинні бути кімнатної температури.
У миску вливаємо кефір кімнатної температури, розбиваємо курячі яйця і всипаємо порцію цукрового піску.
За допомогою ручного віночка інгредієнти перемішуємо до однорідного складу.
Апельсин ретельно промиваємо, натираємо шкірку, вичавлюємо сік у потрібній кількості. Апельсиновий сік та цедру додаємо в кефірну суміш. Вливаємо олію. Перемішуємо інгредієнти.
У суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно разом з розпушувачем.
Між собою інгредієнти добре перемішуємо так, щоб вийшло тісто в'язке без грудочок, по консистенції схожим на густу сметану.
Розігріваємо поверхню електровафельниці, при необхідності змащуємо її. Викладаємо на поверхню по 1,5-2 столові ложки тіста та випікаємо вафлі 4 хвилини.
Домашні апельсинові вафлі в електровафельниці вийшли смачними, ароматними, апетитними. Кличте всіх до столу, приємного чаювання!