Куряча грудка – затребуваний продукт харчування, який використовується для приготування багатьох смачних страв. Якщо ви зібралися запекти курячі грудки в духовці, то попередньо м'ясо потрібно буде замаринувати. Пропоную покроковий рецепт апельсинового маринаду для курячої грудки, з яким ваша страва набуде пікантного смаку. До речі, такий маринад на основі апельсинового соку можна використовувати і для приготування шашличків у духовці на шпажках.
Інгредієнти
- Апельсиновий сік: 150 г
- Сік лимонний: 2 ст. ложки
- Соус соєвий: 4 ст. ложки
- Олія оливкова: 1 ст. ложка
- Мед: 1 ст. ложка (рідкий)
- Часник: 3 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
За списком візьмемо інгредієнти для приготування маринаду. Сік можна вичавити самостійно або використати готовий якісний напій з апельсина. Замість лимонного соку дозволяється використовувати лаймовий. Очищаємо часникові часточки. Мед підійде і липовий, і квітковий.
У відповідну ємність вливаємо апельсиновий сік. Доповнюємо напій порцією оливкової олії. Інгредієнти перемішуємо.
У склад, що вийшов, вливаємо класичний соєвий соус. Знову перемішуємо.
З половинки лимона вичавлюємо сік. Виливаємо лимонний сік у ємність.
У суміш додаємо рідкий мед. До речі, його можна замінити кленовим сиропом, якщо у вас є алергія на даний продукт.
Часникові скибочки кладемо на обробну дошку і притискаємо задньою стороною ножа. Роздавлені часникові зубки додаємо до решти інгредієнтів у миску.
Інгредієнти трохи присолюємо, кидаємо щіпку (або на смак) чорного меленого перцю. Енергійно склад перемішуємо.
Пікантний маринад для курячої грудки виготовлений. Маринувати в ньому курятину потрібно щонайменше 1 годину (а найкраще — ніч). Приємного вам клопоту на кухні!