Пропоную приготувати з яловичини смачну та ситну страву – азу. Томити м'ясні шматочки будемо разом із нарізкою з цибулі та солоних огірків у мультиварці. М'ясо виходить соковитим, поживним, з пікантною смаковою ноткою. До столу азу з яловичини в мультиварці можна запропонувати з відвареним рисом або іншим улюбленим гарніром.
Інгредієнти
- Яловичина: 500 г (м'якоть)
- Огірок солоний: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Паста томатна: 4 ст. ложки
- Олія рослинна: 30 г
- Вода кип'ячена: 400 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо для рецепту вказані інгредієнти. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю.
Підготовлене м'ясо нарізаємо у формі невеликих шматочків чи брусочків.
У чашу мультиварки вливаємо олію. Вибираємо на екрані техніки програму «смаження». Коли олія прогріється, викладаємо в чашу шматочки яловичини. Обсмажуємо м'ясну нарізку протягом 10-15 хвилин, періодично перемішуючи вміст. Мультиварку кришкою не закриваємо під час смаження.
Нарізаємо цибулю у формі півкілець або чверть кілець, якщо цибулина велика. Цибулеву нарізку перекладаємо у мультиварку до м'яса. Перемішуємо. Обсмажуємо ще 5-7 хвилин.
Вміст доповнюємо нарізаним кубиком солоним огірком та томатною пастою.
Склад інгредієнтів у чаші заливаємо кип'яченою водою, перемішуємо.
Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо програму «гасіння». Час встановлюємо на 1:00. Наприкінці приготування азу з яловичини пробуємо на смак, а потім уже солимо і присмачуємо меленим перцем. М'якість яловичини багато в чому визначатиметься її якістю. Якщо м'ясо жорстке, то час гасіння продовжити.
Ситна аза з яловичини з солоними огірками готова. Всім смачного!