Давайте порадуємо домочадців корисним та ситним сніданком, зробивши для них апетитні бананові оладки на молоці, які мають яскравий насичений смак.
Для рецепту краще взяти перестиглі банани, з таким фруктом тісто виходить більш однорідним. Щоб скоротити кількість калорій у бананових оладках, порцію цукру можна зменшити. Для реалізації рецепту знадобиться віночок та занурювальний блендер.
Інгредієнти
- Банан: 1 шт. (або 2 маленькі)
- Молоко: 60 мл
- Борошно пшеничне: 100 г
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: щіпка
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
Для приготування бананових оладок відміряємо продукти відповідно до зазначених пропорцій. Молоко має бути кімнатної температури.
У посудину розбиваємо куряче яйце і трохи збиваємо його віночком.
У яєчний склад засипаємо цукровий пісок, кидаємо щіпку солі та вливаємо свіже молоко. Перемішуємо інгредієнти.
У яєчно-молочний склад просіюємо борошно разом із розпушувачем. Інгредієнти перемішуємо до отримання однорідного в'язкого тіста.
Просто руками ламаємо банан на шматочки. Перекладаємо заготовку із банана в тісто.
Щоб тісто для оладок вийшло однорідним, скористаємося занурювальним блендером. Бананове тісто для оладок готове.
Змащуємо поверхню сковороди олією. Коли воно прогріється, можна приступати до смаження. Бананове тісто поміщаємо на сковороду столовою ложкою. Обсмажуємо оладки із банана з кожного боку до рум'янцю.
Найсмачніші бананові оладки на молоці готові до проби. Приємного для всіх апетиту!