Пропоную вам зробити смачний десерт, який готується дуже швидко, і для нього не потрібно багато інгредієнтів. Такі ласощі сподобаються ласунам і вибагливим гурманам. Моя пропозиція – це банани в карамелі, які можна подати до столу з улюбленим морозивом. Гарний настрій після бананового десерту вам забезпечено!
Інгредієнти
- Банан: 2 шт.
- Цукор: 5 ст. ложок
- Вода: 3 ст. ложки
- Олія вершкове: 30 г
- Кунжут: 1 ст. ложка
Приготування
Візьмемо для бананових ласощів потрібні продукти. Для приготування карамелі краще використовувати маленьку каструлю.
Почнемо реалізацію рецепту з приготування карамелі для бананів. У каструлю засипаємо цукровий пісок. Вливаємо порцію води та кидаємо вершкове масло.
Встановлюємо середнє нагрівання плити. Періодично перемішуючи, варимо карамель протягом 6-7 хвилин.
Банани очищаємо від шкірки. На обробній дошці нарізаємо банани невеликими шматочками.
Нарізку із бананів завантажуємо в приготовлену карамель.
Варити банани у карамелі потрібно протягом 1 хвилини. За цей короткий час встигнете шматочки бананів перевернути.
Для подачі десерту беремо плоску страву, викладаємо на неї солодкі шматочки фруктів. Карамель, що залишилася в каструлі, виливаємо на банани. Зверху посипаємо фрукти кунжутом. Іноді я використовую кокосову стружку.
Апетитні ласощі з бананів у карамелі подаємо до столу, дегустуємо. Смачного!