Для прикраси домашніх пасок чи кексів глазур можна приготувати самостійно. Пропоную зробити глазур для паски чи кексів з використанням курячого білка. Домашня білкова глазур для паски та кексів легко наноситься, виходить гладкою і не обсипається.
Кількість цукрової пудри вказано приблизно. Варіюючи порцію цукрової пудри, можна отримати глазур різної густини. Зверніть увагу, що білкова глазурка швидко застигає, тому наносити її потрібно відразу ж після приготування на гарячі паски або кекси.
Інгредієнти
- Білок яєчний: 1 шт.
- Цукор (пудра): 100-150 г
- Сік лимонний: 1 ст. ложка
Приготування
Для рецепту глазурі візьмемо потрібні інгредієнти.
Курячий білок відокремлюємо від жовтка і поміщаємо його в суху, ідеально чисту миску.
Міксером збиваємо білок так, щоб утворилася легка піна.
Продовжуючи працювати міксером, всипаємо в яєчну піну цукрову пудру по столовій ложці.
Цукрову пудру збиваємо з|із| білком до бажаної густоти. Наприкінці приготування вливаємо лимонний сік. Він зробить нудотну солодку глазур із легкою і приємною кислинкою. Якщо ви бажаєте зробити глазур кольоровою, то на цьому етапі можна додати харчовий барвник.
Глазура з білка та цукрової пудри готова.
Білкову глазур відразу наносимо на гарячі паски або кекси. Поверхню оформляємо на власний смак.
Приємного вам клопоту на кухні!