Бісквітний рулет з какао

Ласуни будуть просто в захваті від такого десерту! Давайте зробимо бісквітний рулет із какао, для випікання якого потрібен простий набір інгредієнтів.

Ласуни будуть просто в захваті від такого десерту! Давайте зробимо смачний домашній бісквітний рулет із какао, для випікання якого потрібний простий мінімальний набір інгредієнтів. Дотримуйтесь запропонованої кулінарної технології, і у вас вийде чудові ласощі до улюблених напоїв – чаю, кава, компоту. Начинка для рулету – шоколадний порошок. Оскільки рецепт є базовим, то прошарок можна замінити згущеним молоком, варенням, щільним джемом, домашнім кремом.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 75 г
  • Цукор: 75 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Какао-порошок: 3 ст. ложки
  • Цукор (пудра): 1 ст. ложка

Приготування

Беремо потрібні продукти для бісквітного рулету та відміряємо їх у потрібній кількості. Відразу підготуйте кухонний інвентар. Потрібна миска для замісу тіста, міксер, лист, пекарський папір, кулінарна лопаточка, мале сито.

Почнемо заміс бісквітного тіста для рулету. Спочатку в миску вбиваємо яйця. Збиваємо їх до одержання однорідного складу. На процес відводимо щонайменше 2-х хвилин.

Не відключаючи міксер, засипаємо невеликими частинами цукровий пісок.

Занурюємо в солодку яєчну масу борошно. Краще не лінуватися та обов'язково її попередньо просіяти. Перемішуємо до отримання ніжного бісквітного тіста, в якому відсутні грудочки.

Папір для випічки у мене якісний, але я для «підстраховки» все ж таки змастила його шматочком вершкового масла. Бісквітне тісто вивалюємо на папір і вирівнюємо його в тонкий рівний шар.

Завантажуємо лист у духовку, прогріту заздалегідь до 190 градусів. Випікаємо основу для рулету 12 хвилин. Верх має схопитися.

З пічки дістаємо лист з коржем і відразу ж (!!!) присипаємо поверхню випічки шоколадним порошком.

Не відволікаємось, і формуємо з коржа рулет. Рулет потрібно остудити. Повертаємо його харчовим папером або чистим рушником. Чекаємо, поки випічка охолоне.

Рулет із какао перед подачею до столу прикрашаємо цукровою пудрою. Ділимо рулет на шматочки і пропонуємо частування гостям. Приємного чаювання!