Ласуни будуть просто в захваті від такого десерту! Давайте зробимо смачний домашній бісквітний рулет із какао, для випікання якого потрібний простий мінімальний набір інгредієнтів. Дотримуйтесь запропонованої кулінарної технології, і у вас вийде чудові ласощі до улюблених напоїв – чаю, кава, компоту. Начинка для рулету – шоколадний порошок. Оскільки рецепт є базовим, то прошарок можна замінити згущеним молоком, варенням, щільним джемом, домашнім кремом.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 75 г
- Цукор: 75 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Какао-порошок: 3 ст. ложки
- Цукор (пудра): 1 ст. ложка
Приготування
Беремо потрібні продукти для бісквітного рулету та відміряємо їх у потрібній кількості. Відразу підготуйте кухонний інвентар. Потрібна миска для замісу тіста, міксер, лист, пекарський папір, кулінарна лопаточка, мале сито.
Почнемо заміс бісквітного тіста для рулету. Спочатку в миску вбиваємо яйця. Збиваємо їх до одержання однорідного складу. На процес відводимо щонайменше 2-х хвилин.
Не відключаючи міксер, засипаємо невеликими частинами цукровий пісок.
Занурюємо в солодку яєчну масу борошно. Краще не лінуватися та обов'язково її попередньо просіяти. Перемішуємо до отримання ніжного бісквітного тіста, в якому відсутні грудочки.
Папір для випічки у мене якісний, але я для «підстраховки» все ж таки змастила його шматочком вершкового масла. Бісквітне тісто вивалюємо на папір і вирівнюємо його в тонкий рівний шар.
Завантажуємо лист у духовку, прогріту заздалегідь до 190 градусів. Випікаємо основу для рулету 12 хвилин. Верх має схопитися.
З пічки дістаємо лист з коржем і відразу ж (!!!) присипаємо поверхню випічки шоколадним порошком.
Не відволікаємось, і формуємо з коржа рулет. Рулет потрібно остудити. Повертаємо його харчовим папером або чистим рушником. Чекаємо, поки випічка охолоне.
Рулет із какао перед подачею до столу прикрашаємо цукровою пудрою. Ділимо рулет на шматочки і пропонуємо частування гостям. Приємного чаювання!