Борщ із куркою

Апетитний і ситний борщ — популярна та улюблена багатьма обивателями страва. Я теж часто готую для домочадців борщ. Знаючи маленькі кулінарні хитрощі, можна приготувати смачний борщ із куркою, який чудово впишеться у буденне сімейне меню.

Апетитний і ситний борщ — популярна та улюблена багатьма обивателями страва. Я теж часто готую для домочадців борщ. Знаючи маленькі кулінарні хитрощі, можна приготувати смачний борщ із куркою, який чудово впишеться у буденне сімейне меню.

Для ситного борщу потрібно заздалегідь відварити буряк. Використання вареного буряка зробить борщ привабливого бордового кольору, який не втратить свій відтінок і наступного дня (якщо, звичайно, суп залишиться). Капусту для борщу я взяла свіжу, доповнила її при варінні морквою, цибулею, помідором, картоплею, спеціями.

Мій покроковий рецепт борщу з куркою, сподіваюся, стане і вашим коханим.

Інгредієнти

  • Курка: 350 г
  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Картопля: 2-3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Помідори: 1 шт.
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Оцет: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Спеції: за смаком (мелені)
  • Будь-яка зелень: за смаком (свіжа)

Приготування

Для рецепту готуємо інгредієнти. Куряче м'ясо можна використовувати з будь-яких частин птиці (у тому числі на кістки).

Куряче м'ясо відварюємо до готовності. Відварену курятину дістаємо із каструлі. Курячий бульйон для домашнього борщу, що вийшов, приправляємо сіллю на свій смак.

Тонко шаткуємо капусту. Нарізку відправляємо у бульйон для варіння на помірному вогні.

Очищені бульби картоплі нарізаємо скибочками. Викладаємо їх у каструлю після того, як капуста почне закипати.

Подрібнюємо на тертку моркву. Цибулю нарізаємо у формі дрібних часточок.

У сковороду вливаємо олію. Розподіляємо його по поверхні сковороди. Коли олія прогріється, викладаємо в неї овочеву нарізку з моркви та цибулі. Обсмажуємо протягом хвилини.

Кубиками нарізаємо помідор. Переправляємо його до сковороди. Томимо разом 2-3 хвилини.

Варений буряк натираємо. Бурякову масу викладаємо до інгредієнтів на сковороду. Додаємо оцет. Перемішуємо. Стомлюємо 2-3 хвилини. Оцет теж вплине на колір борщу.

І капуста, і картопля готові. Викладаємо в борщ нарізку з курячого м'яса, а потім додаємо овочі з буряком.

Проварюємо разом 2-3 хвилини після закипання. В кінці до борщу додаємо нарізку зі свіжої зелені, мелені спеції, доречний буде лавровий лист.

Смачний та апетитний борщ із куркою готовий! Подаємо його до столу зі сметаною, з пампушками. Усім приємного та ситного перекушування!