Якщо ви любите похрумтіти під келих пінного напою апетитними чіпсами, то не обов'язково купувати такі снеки в магазині. Чіпси легко зробити і в домашніх умовах. Готують чіпси з картоплі, але я маю альтернативний варіант — простіший і швидший. Давайте зробимо чіпси з лаваша з паприкою, які порадують своїм смаком та хрумкою структурою.
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – великий: 1 шт.
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Паприка мелена: 5 г
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо за списком потрібні продукти. Зробити заготівлю для чіпсів з лаваша дуже просто, тому відразу вмикаємо духовку, виставивши температурний режим на 190 градусів.
Озброюються кулінарними ножицями, нарізаємо лаваш у формі квадратів, трикутників, прямокутників із приблизними сторонами по 3-4 див.
Заготівлю з тонкого лаваша перекладаємо в целофановий мішечок.
Кидаємо в мішечок до подрібненого лавашу сіль за смаком, мелену паприку, вливаємо порцію оливкової олії.
Фіксуємо кінець мішечка, випустивши повітря. Вміст у мішечку добре струшуємо.
Розв'язує мішечок і для підстрахування перемішуємо вміст руками.
Деко застилаємо кулінарним пергаментом. Викладаємо на нього заготовку для чіпсів із лаваша.
Деко завантажуємо в розігріту духовку приблизно на 5-8 хвилин. Слідкуйте, щоб чіпси не підгоріли.
Смачна закуска домашня під пінний напій готова. Пригощайтеся, хрустіть на здоров'я!