Смачний, соковитий, ароматний і ситний шашлик легко і просто можна приготувати і в домашніх умовах. Пропоную для домашнього шашлику використовувати м'якоть свинини (в ідеалі – шийну частину). Замаринуємо шматочки свинини, а потім відправимо запікатися в духовку на деку. Апетитний домашній шашлик зі свинини на листі можна запропонувати і для святкового застілля.
Інгредієнти
- Свинина: 1 кг
- Цибуля ріпчаста: 1-2 штуки
- Гірчиця: 2 ст. ложки
- Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
- Перець червоний: 0,5 ч. ложки
- Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
- Базилік сушений: за смаком
- Куркума: 0,5 ч. ложки
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Цукор: за смаком
- Вода кип'ячена: 100 мл
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
Підготуємо для домашнього шашлику вказані інгредієнти.
Кладемо м'якоть свинини на обробну дошку і нарізаємо м'ясо невеликими порційними шматочками.
Очищаємо цибулю, нарізаємо її у формі кілець. Цибулеву заготовку викладаємо до м'яса.
Для того, щоб приготувати маринад, засипаємо в невелику миску всі спеції. Вливаємо охолоджену кип'ячену воду та оцет. Додаємо гірчицю та добре перемішуємо.
Приготований маринад додаємо до м'яса. Інгредієнти перемішуємо, маринуємо свинину у холодильнику 4 години.
Замариновані шматочки свинини разом із цибулею (за бажанням) нанизуємо на дерев'яні шпажки.
Деко застилаємо пропорційним шматком пергаменту. Змащуємо його олією і викладаємо шпажки зі свининою.
Деко з шашликом завантажуємо в прогріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Рекомендується 2-3 рази шпажки з м'ясом перевернути.
Найсмачніший домашній шашлик зі свинини на деку готовий. Подачу шашлику можна урізноманітнити улюбленим соусом, овочевим салатом чи зеленню. Всім смачного та ситного перекушування!