Домашній шашлик зі свинини на деку

Смачний шашлик можна легко приготувати і в домашніх умовах. Апетитний домашній шашлик зі свинини на листі можна запропонувати і для святкового застілля.

Смачний, соковитий, ароматний і ситний шашлик легко і просто можна приготувати і в домашніх умовах. Пропоную для домашнього шашлику використовувати м'якоть свинини (в ідеалі – шийну частину). Замаринуємо шматочки свинини, а потім відправимо запікатися в духовку на деку. Апетитний домашній шашлик зі свинини на листі можна запропонувати і для святкового застілля.

Інгредієнти

  • Свинина: 1 кг
  • Цибуля ріпчаста: 1-2 штуки
  • Гірчиця: 2 ст. ложки
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
  • Перець червоний: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Базилік сушений: за смаком
  • Куркума: 0,5 ч. ложки
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Цукор: за смаком
  • Вода кип'ячена: 100 мл
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо для домашнього шашлику вказані інгредієнти.

Кладемо м'якоть свинини на обробну дошку і нарізаємо м'ясо невеликими порційними шматочками.

Очищаємо цибулю, нарізаємо її у формі кілець. Цибулеву заготовку викладаємо до м'яса.

Для того, щоб приготувати маринад, засипаємо в невелику миску всі спеції. Вливаємо охолоджену кип'ячену воду та оцет. Додаємо гірчицю та добре перемішуємо.

Приготований маринад додаємо до м'яса. Інгредієнти перемішуємо, маринуємо свинину у холодильнику 4 години.

Замариновані шматочки свинини разом із цибулею (за бажанням) нанизуємо на дерев'яні шпажки.

Деко застилаємо пропорційним шматком пергаменту. Змащуємо його олією і викладаємо шпажки зі свининою.

Деко з шашликом завантажуємо в прогріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Рекомендується 2-3 рази шпажки з м'ясом перевернути.

Найсмачніший домашній шашлик зі свинини на деку готовий. Подачу шашлику можна урізноманітнити улюбленим соусом, овочевим салатом чи зеленню. Всім смачного та ситного перекушування!