У татарській національній кухні є апетитна страва з тіста під назвою біляші. Ця випічка міцно увійшла до нашого раціону, стала традиційною стравою швидкого харчування. Але дійсно смачні, ситні та привабливі на вигляд беляші можна приготувати тільки вдома. У цьому випадку ви повністю будете впевнені як випічка на відміну від «кавових» виробів.
Ось покроковий рецепт дріжджового тіста для біляшів, який обов'язково має влаштуватися у вашій кулінарній скарбничці. З таким тестом біляші виходять пишними, смачними, м'якими.
Приготовлене дріжджове тісто для біляшів підійде і для випікання пиріжків, пирогів або булочок.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 500 г
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 7 г
- Цукор: 15 г
- Сіль: 8 г
- Вода тепла: 280 мл
- Олія рослинна: 15 мл
- Горілка: 1 ст. ложка
Приготування
Для замішування дріжджового тіста готуємо потрібні продукти. Борошно рекомендується просіяти.
Насамперед зробимо опару. Із загальної кількості борошна беремо дві столові ложки. Поміщаємо сипучий інгредієнт у робочу миску, доповнюємо його дріжджами та цукром.
Заливаємо інгредієнти для опари теплою водою (близька температура 37 градусів). Перемішуємо інгредієнти до розчинення.
Миску залишаємо в теплому місці без протягів приблизно на 15 хвилин. При якісних дріжджах незабаром ви побачите над поверхнею «пінну шапочку». Опара підготовлена.
У дріжджову опару додаємо борошно, сіль, вливаємо горілку.
Змішуємо інгредієнти. Волога повинна вбратися в борошно.
Додаємо олію в борошняну масу.
Заміс тесту для біляшів продовжуємо на столі, поверхня якого для зручності краще збризкати олією. М'яти тісто потрібно щонайменше 5 хвилин.
Тісто знову повертаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо знову тепло на годину.
Тісто помітно «підросло» за цей час. Його потрібно обім'яти і знову дати відпочити з півгодини.
Дріжджове тісто для випікання біляшів приготоване, можна приступати до ліплення. Приємного вам клопоту на кухні!