Для домашньої піци раджу приготувати тісто на молоці та сухих дріжджах. Таке тісто дріжджове для піци на молоці виходить м'яким, еластичним, з ним просто і легко працювати. Готова піца на дріжджовому тесті виходить смачною, з легкою хрусткою скоринкою. Начинку вибирайте на власний смак. Підійде ковбаса, гриби, помідори, мариновані огірочки і, звичайно, сир. Готуйте із задоволенням!
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 2,5 ст.
- Сухі дріжджі: 1,5 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Яйце куряче: 1 шт.
- Молоко: 1 ст.
- Олія вершкове: 50 г
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо для рецепту продукти.
У широку миску просіюємо борошно пшеничне. Додаємо в борошно цукор, сіль та порцію сухих дріжджів.
Сипучі інгредієнти між собою добре перемішуємо, утворюючи в центрі вирву.
У ковшок переливаємо молоко. Доводимо молоко до кипіння. Знімаємо ковшик із плити. Додаємо в гаряче молоко шматочок вершкового масла|мастила|. Перемішуємо. Олія розтане в молоці. Суміш, що вийшла, остуджуємо приблизно до 38 градусів.
Молочну суміш виливаємо в муку. Туди ж вбиваємо куряче яйце.
Починаємо перемішувати інгредієнти, збираючи їх у грудку. У процесі в борошняну масу вливаємо олію.
Заміс тесту для піци продовжуємо вже на столі. Якщо потрібно, додайте ще муки. Тісто має бути м'яким і не прилипати до долоні. Тісто перекладаємо в миску, затягуємо її харчовою плівкою та ставимо у тепле місце на 1 годину.
Тісто, що піднялося, обминаємо і приступаємо до приготування піци. Тісто вистачить на 2 піци.
Вдалої вам випічки!