Фарширований перець, запечений у духовці.

Фарширований перець – страва досить поширена. І все-таки, кожна господиня робить їх по-своєму. Запечемо перці в духовці, з рисово-м'ясним фаршем і сирною скоринкою.

Фарширований перець – страва досить поширена, їм нікого не здивуєш. І все-таки, кожна господиня робить їх по-своєму. Різний склад фаршу та спецій, різні прийоми приготування – гасіння, запікання, обсмажування. З сирною скоринкою зверху і без неї, в соусі, олії, томаті, сметані або без них. Загалом фаршировані перці, не дивлячись на простоту, дають великий простір фантазії при приготуванні страви. Сьогодні запечемо перці в духовці, з рисово-м'ясним фаршем і рум'яною сирною скоринкою зверху.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 3 шт. (Великий)
  • Рис відварений: 100 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт. (Невеликого розміру)
  • Морква: 1 шт.
  • Фарш змішаний (свинина + яловичина): 250-300 г
  • Олія рослинна: 80 мл
  • Сир плавлений: 3 шт. (У пластинах)
  • Спеції: за смаком

Приготування

Пройдемося по списку та підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Цибулю та моркву нашаткуємо дрібним кубиком. Якщо морква у вас велика, вистачить і половини.

У невеликій кількості олії обсмажимо овочі до золотистості.

Викладемо в ємність фарш, обсмажені овочі та рис, все перемішаємо, не забувши додати сіль та свої улюблені прянощі. У мене це суміш перців, але можна додати і сушені трави, наприклад прованські. Фарш теж можна взяти будь-хто. Я взяла зі свинини та яловичини, але й курячий підійде.

Перці розріжемо вздовж на дві половинки та очистимо від насіння та перегородок. Виходять симпатичні "човники". Хвостики відрізати не потрібно.

Заповнимо фаршем половинки перців, зверху змастимо їх олією.

Підготовлені перці помістимо в жароміцну форму, на дно якої наллємо трохи води, двох столових ложок вистачить цілком.

Форму з перцями відправимо в духовку і запікатимемо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Виймаємо перці з духовки і накриємо зверху пластинками сиру, які попередньо ми розрізали навпіл. Потім повертаємо форму в духовку і запікатимемо до готовності ще хвилин 15-20.

Готові перці викладемо на тарілку із розрахунку дві половинки на порцію. можна прикрасити їх листочками петрушки, посипати рубаною зеленню. На гарнір дуже хороша відварена картопля або рис. Смачного!