Пропоную вам приготувати з гарбуза ніжні та ароматні ласощі. Такий десерт оцінять навіть ті обивателі, які раніше гарбуз ставилися поблажливо. Моя кулінарна пропозиція – це гарбуз у карамелі – страва з цитрусовою ноткою, що тане в роті. Цей варіант запікання гарбуза є досить простим і доступним, а результат порадує і дорослих, і дітей.
Інгредієнти
- Гарбуз: 250 г (очищена)
- Лимон: 0,5 шт.
- Цукор: 5 ст. ложок
- Кориця мелена: 3 щіпки (або до смаку)
- Олія вершкове: 1 шматочок (для змащування форми)
Приготування
Щоб запекти в духовці гарбуз у карамелі, підготуємо потрібні інгредієнти. Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки.
Підготовлений гарбуз нарізаємо у формі однакових за розміром шматочків (можна кубиками або трикутниками).
Лимон запікати з гарбузом разом зі шкіркою, тому попередньо лимон ошпарюємо окропом. Тепер нарізаємо половинку лимона маленькими скибочками.
Для запікання підбираємо жароміцну форму. Змащуємо дно форми шматочком вершкового масла|мастила|. Упереміш викладаємо нарізку з гарбуза та лимона.
Зверху посипаємо шматочки гарбуза цукровим піском, а потім рівномірно розподіляємо мелену пряну корицю.
Завантажуємо форму із заготівлею гарбуза в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо гарбуз у карамелі 25 хвилин. Шматочки гарбуза мають стати м'якими.
Шматочки гарбуза відразу після запікання поміщаємо на тарілку. Поливаємо гарячим сиропом та остуджуємо.
Подаємо корисний десерт із гарбуза до столу. Смачного!