Гарбуз, запечений у духовці шматочками з медом

З гарбуза можна приготувати найрізноманітніші страви та десерти. Пропоную зробити гарбуз, запечений у духовці шматочками з медом. Десерт виходить соковитим та ароматним.

З гарбуза можна приготувати найрізноманітніші страви та десерти. Пропоную запекти гарбуз шматочками в духовці разом із медом. Десерт виходить соковитим, ароматним, і, безумовно, корисним завдяки смаковим якостям гарбуза. Апетитний гарбуз, запечений у духовці шматочками з медом, після готування не втрачає своєї форми. Вона гарна і в теплому вигляді, і в охолодженому.

Інгредієнти

  • Гарбуз: 350-450 г (очищена)
  • Мед: 2 ст. ложки
  • Гвоздика в бутонах: 4 шт.
  • Кунжут: 1 ч. ложка (або волоські горіхи)
  • Олія рослинна: для змащування форми

Приготування

Щоб запекти в духовці гарбуз шматочками з медом, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо гарбуз від насіння та шкірки. Якщо мед у вас густий, то розтопіть його на водяній бані (або в мікрохвильовій печі за 10-15 секунд).

Гарбуз для запікання нарізаємо формою середніх за розміром шматочків. Нарізку з гарбуза перекладаємо у миску.

До шматочків гарбуза переправляємо рідкий мед.

Потім додаємо пряну спецію – гвоздику в бутонах.

Шматочки гарбуза перемішуємо з медом. Миску із заготівлею для десерту залишаємо у прохолодному місці на 1 годину. За цей час нарізування з гарбуза через кожні 15 хвилин перемішуємо.

Відповідну форму для запікання застилаємо фольгою і збризкуємо олією. Укладаємо шматочки гарбуза.

Форму ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Час запікання визначатиметься сортом гарбуза та властивостями вашої духовки. Шматочки гарбуза мають стати м'якими, але не перетворитися на кашу.

Перед подачею до столу запечені шматочки гарбуза з медом посипаємо кунжутом або волоськими горіхами. Приємного всім перекушування!