Голець смажений у клярі на сковороді

Смажити гольця 🐟 в клярі разом. Страва підійде як для повсякденного меню, так і для святкових посиденьок.

Як відомо, голець — це хижа риба, яка не має луски, яка мешкає на території всієї Росії від Камчатки до Кавказу. Особи бувають як великого, і невеликого розміру. Мені для страви дісталася дрібна рибка. А готувати я збираюся гольця смаженого у клярі на сковороді.

Покроковий рецепт гольця смаженого в клярі на сковороді не становить складності. Смакові якості цієї рибної страви багато в чому залежать від кляру. Я зробила його з борошна, яйця, води, майонезу, доповнивши інгредієнти меленими спеціями, часником та свіжою подрібненою петрушкою.

Апетитний голець смажений у клярі на сковороді – страва як для повсякденного меню, так і для святкових посиденьок.

Інгредієнти

  • Голець: 600 г
  • Борошно пшеничне: 5-6 ст. ложок
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Петрушка: 1/2 пучка (свіжа)
  • Вода: 100 мл
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 70 мл (для смаження)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Паприка солодка (мелена): за смаком
  • Часник: 2 зубчики

Приготування

Для рибного блюда беремо потрібні продукти.

Гольця обробляємо на філе, видаляючи шкіру, нутрощі та кістки. Філе нарізаємо невеликими однаковими за розміром шматочками. Рибні шматочки посипаємо трохи сіллю та меленим перчиком. Перемішуємо.

У невелику миску всипаємо борошно пшеничне. Підсипаємо до неї паприку та чорний мелений перець.

Борошно зі спеціями доповнюємо курячим яйцем, майонезом та пропущеним через прес часником.

Вміст миски заливаємо водою.

Інгредієнти між собою добре змішуємо, присолюємо на свій смак кляр, що вийшов. Він має за консистенцією нагадувати сметану. За потреби додайте ще борошна.

У кляр, що вийшов, кидаємо заготовку з подрібненої свіжої петрушки, перемішуємо.

На сковороду виливаємо олію, чекаємо, поки вона прогріється. Кожен шматочок гольця повністю занурюємо у приготовлений кляр.

Шматочки по черзі викладаємо в гарячу рослинну олію, обсмажуємо гольця в клярі з двох сторін до утворення рум'яної скоринки, що хрумтить.

Приготовлені шматочки гольця в клярі зі сковороди рекомендується викладати на паперові рушники для видалення зайвого жиру. Смачні рибні шматочки в кляр готові. Приємного всім перекушування!