Пропоную для ситного перекушування зварити гречку з яловичиною. Страва виходить смачною, поживною. Апетитна гречка по-купецьки з яловичиною чудово втамовує голод, страва впишеться в буденне сімейне меню. Гречана крупа та м'якоть яловичини відмінно поєднується з овочами – морквою та цибулею. Гречка із яловичиною на виході має в'язку структуру. Запропонувати до столу гречку по-купецьки з яловичиною можна з нарізкою зі свіжої зелені.
Інгредієнти
- Яловичина: 350 г
- Крупа гречана: 1 ст.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 30 мл
- Часник: 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
- Вода кип'ячена: скільки потрібно
Приготування
Для рецепту візьмемо потрібні інгредієнти. Яловичину обполіскуємо під прохолодною водою. Очищаємо морквину, цибулю, часникові зубки. Гречану крупу перебираємо. Готувати гречку по-купецьки можна в сотейнику, глибокій сковороді або, як у моєму рецепті, в казані.
Моркву нарізаємо дрібними брусками. Цибулю подрібнюємо шматочками. Часник шаткуємо дрібно. У казані розігріваємо олію. Перекладаємо в гарячу олію заготівлю з овочів та часнику. Обсмажуємо, періодично перемішуючи, 5-7 хвилин.
М'якуш яловичини нарізаємо брусками або невеликими шматочками. Додаємо м'ясну нарізку до овочів у казан. Перемішуємо, обсмажуємо далі 5 хвилин|мінути|.
До м'яса та овочів додаємо томатну пасту. Перемішуємо, продовжуємо обсмажувати ще кілька хвилин.
Вміст заливаємо кип'яченою водою (половина склянки), кидаємо лавровий листок. Перемішуємо. Під кришкою на слабкому вогні гасимо яловичину 30 хвилин.
До тушкованої яловичини переправляємо промиту гречку. Склад страви на смак солимо.
Гречку розрівнюємо. Заливаємо водою так, щоб рідина покрила вміст на 1 см вище.
Томимо гречку по-купецьки з яловичиною на маленькому вогні під кришкою приблизно 25 хвилин. Під кінець приготування кашу з м'ясом до смаку перчимо і перемішуємо.
Ситна та смачна гречка з яловичиною по-купецьки готова. Всім смачного!