Багато хто любить італійський виріб – піцу – з різноманітними начинками. Але, як відомо, «на смак та товщину піци» — товаришів немає. Комусь подобається пишна піца на дріжджовому тісті. А хтось воліє піцу з хрусткими бортиками і трохи м'якою структурою під начинкою. Ось покроковий рецепт хрусткого тіста для піци для обивателів, які люблять виріб на тонкому коржі.
Щоб приготувати хрустке тісто для піци, буде потрібно мінімальний продуктовий набір, невелика кількість вашого часу. У рецепті є сухі дріжджі, але не варто «лякатися» їх наявності, адже наш спосіб замісу тіста безопарний. Приступаємо.
Інгредієнти
- Вода: 250 мл
- Борошно пшеничне: 500 г
- Дріжджі активні сухі: 7 г
- Олія оливкова: 20 мл
- Цукор: 1/2 ч. ложки
- Сіль: 1/2 ч. ложки
Приготування
Для замішування тіста для піци готуємо інгредієнти. Сухі дріжджі можна замінити "живими", потрібно тоді 25 г продукту.
Використовуємо невелику ємність, призначену для замісу тіста. Вливаємо в неї трохи теплу воду з приблизною температурою 32 градуси. У воду поміщаємо сухі дріжджі та розмішуємо, щоб вони повністю розчинилися.
Підсипаємо в дріжджову суміш білий цукор та кухонну сіль.
Відразу вливаємо олію оливи, і інгредієнти добре перемішуємо до повного розчинення спецій.
Можна додавати муку. Тільки обов'язково просійте продукт. Процес не тільки збагатить борошно киснем, а й допоможе уникнути попадання в готове тісто різних небажаних домішок. Залежно від якості сипучого продукту борошна може знадобитися або менше або більше, ніж пропонується в списку інгредієнтів.
Можна починати заміс тесту. Приділіть дії щонайменше 10 хвилин. На виході тісто повинно мати м'яку еластичну структуру та не прилипати до долонь.
З тесту, що вийшов, можна зробити три основи для піци. Тому одразу розділимо тісто на три колобки. Для випічки мені знадобиться поки що одна підстава, тому його я прибираю в тепло буквально на 20-30 хвилин. Колобки для піци, що залишилися, можна прибрати в холодильник.
Тісто збільшилося в обсязі, приступаємо до розкочування пласта і формування улюбленої піци. Розкачувати основу для піци краще на пергаменті, щоб її було просто перенести на деко потім. Удачі вам!