Канапе з оселедця та картоплі

Солоний оселедець і картопля – безпрограшне поєднання інгредієнтів. Пропоную зробити апетитну закуску для святкового столу — канапе із оселедця та картоплі.

Солоний оселедець і картопля – безпрограшне поєднання інгредієнтів. Використовуємо цю чудову смакову якість, щоб зробити апетитну закуску для святкового меню. Моя кулінарна пропозиція — це канапе з оселедця та картоплі, яка вдало впишеться і на буденний стіл. З картоплі зробимо маленькі оладки, а потім прикрасимо їх зеленню та шматочками солоної рибки.

Інгредієнти

  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Філе оселедця солоною: 2 шт.
  • Зелень свіжа: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти за списком. Очищаємо картоплю та цибулю.

На середній тертці подрібнюємо картоплю та цибулю. Масу, що вийшла, трохи віджимаємо.

До картопляної маси розбиваємо велике яйце. Підсипаємо борошно. На свій смак солимо і перчимо.

Інгредієнти енергійно перемішуємо. Основа для картопляних оладок готова.

У сковороді розігріваємо порцію олії. За допомогою чайної ложки викладаємо картопляне тісто в гарячу олію у формі круглих оладок. Обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки.

Зі сковороди смажені оладки з картоплі поміщаємо на паперові серветки, щоб позбутися надлишку жиру. Охолоджуємо заготовки.

Філе оселедця нарізаємо шматочками. Картопляні заготовки прикрашаємо зеленню. Розміщуємо рибні шматочки зверху.

Якщо вважаєте за потрібне, то можна використовувати на канапе шпажки.

Смачне канапе з картоплі та оселедець готове. Приємного перекушування!