Капуста, приготовлена на сковороді разом із рисом, виходить дуже апетитною та соковитою. Така страва — повноцінна страва для ситного перекушування. Для приготування потрібно мінімальний продуктовий набір і зовсім невелика кількість часу. Така капуста, тушкована з рисом на сковороді, гарна і як самостійна гаряча закуска і чудово поєднується з овочевими заготовками або салатами. Тушкованою капустою з рисом можна доповнити страви з м'яса, курки чи риби.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 350 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Рис: 1 ст.
- Вода: 2 ст.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо продукти для гасіння капусти. Дозволяється доповнити основний склад солодким болгарським перцем або іншими відповідними овочами. Морквину з цибулею очищаємо та ополіскуємо. З качана капусти знімаємо верхні листи.
На обробну дошку кладемо шматок капусти. Тонко шаткуємо її. Можна скористатися спеціальною теркою для подрібнення.
Відразу підготуємо морквину із цибулею. Морквину подрібнюємо у формі тонкої соломки. А ось цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в сковороду заготовку з капусти, моркви та цибулі. Періодично перемішуючи, обсмажуємо інгредієнти близько 5-7 хвилин.
Паралельно з обсмажуванням овочів промиваємо рис, зливаємо з нього всю воду. Підготовлений рис викладаємо на сковороду до овочів.
Вміст у сковороді заливаємо кип'яченою водою.
Сковороду накриваємо кришкою. Гасити рис з капустою і овочами протягом 25 хвилин. Наприкінці готування присмачуємо страву сіллю за смаком та чорним меленим перчиком. Інгредієнти перемішуємо.
Ситна та соковита капуста, тушкована з рисом на сковороді, готова до дегустації. Частуйтесь!