Капуста тушкована з рисом на сковороді

Капуста, тушкована з рисом на сковороді, гарна і як самостійна гаряча закуска і чудово поєднується з овочевими заготовками або салатами.

Капуста, приготовлена на сковороді разом із рисом, виходить дуже апетитною та соковитою. Така страва — повноцінна страва для ситного перекушування. Для приготування потрібно мінімальний продуктовий набір і зовсім невелика кількість часу. Така капуста, тушкована з рисом на сковороді, гарна і як самостійна гаряча закуска і чудово поєднується з овочевими заготовками або салатами. Тушкованою капустою з рисом можна доповнити страви з м'яса, курки чи риби.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 350 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Рис: 1 ст.
  • Вода: 2 ст.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Візьмемо продукти для гасіння капусти. Дозволяється доповнити основний склад солодким болгарським перцем або іншими відповідними овочами. Морквину з цибулею очищаємо та ополіскуємо. З качана капусти знімаємо верхні листи.

На обробну дошку кладемо шматок капусти. Тонко шаткуємо її. Можна скористатися спеціальною теркою для подрібнення.

Відразу підготуємо морквину із цибулею. Морквину подрібнюємо у формі тонкої соломки. А ось цибулю нарізаємо невеликими шматочками.

У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в сковороду заготовку з капусти, моркви та цибулі. Періодично перемішуючи, обсмажуємо інгредієнти близько 5-7 хвилин.

Паралельно з обсмажуванням овочів промиваємо рис, зливаємо з нього всю воду. Підготовлений рис викладаємо на сковороду до овочів.

Вміст у сковороді заливаємо кип'яченою водою.

Сковороду накриваємо кришкою. Гасити рис з капустою і овочами протягом 25 хвилин. Наприкінці готування присмачуємо страву сіллю за смаком та чорним меленим перчиком. Інгредієнти перемішуємо.

Ситна та соковита капуста, тушкована з рисом на сковороді, готова до дегустації. Частуйтесь!