Капустяний салат «Метелка» з буряком та яблуком

Основний інгредієнт Метелки – свіжа білокачанна капуста – доповнений сирим буряком, морквою, кисло-солодким яблуком. Для заправки візьмемо оливкову олію, лимонний сік і трохи спецій.

Обивателі, що трепетно стежать за своєю фігурою, або ті, хто віддає перевагу правильному харчуванню, знайомі з салатом на основі сирих овочів. Такий салат називається або "Щітка", або "Метелка". Мій варіант приготування такої страви – це капустяний салат «Метелка» з буряком та яблуком, яким можна урізноманітнити буденний раціон.

Основний інгредієнт Метелки – свіжа білокачанна капуста – доповнений сирим буряком, морквою, кисло-солодким яблуком. Для заправки візьмемо оливкову олію, лимонний сік і трохи спецій.

Мій покроковий рецепт капустяного салату «Метелка» з буряком і яблуком не є складним, можна приступати відразу до його приготування.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 200 г
  • Буряк: 1 шт.
  • Яблуко зелене: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Сік лимонний: 1 ст. ложки
  • Олія оливкова: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для капустяного салату беремо вказані продукти. Для подрібнення інгредієнтів можна використовувати терку для корейської моркви або взяти звичайний девайс з великими отворами.

Основа нашого салату – білокачанна капуста. Тонко шаткуємо її зручним способом стрічками. Заготівлю відразу відправляємо у миску.

Очищену морквину подрібнюємо, скориставшись теркою. Можна розглянути варіант подрібнення моркви тонкою соломкою ножем.

Так само подрібнюємо і сирий буряк.

Добре промиваємо яблуко, подрібнюємо фрукт у шкірці за аналогією з попередніми інгредієнтами.

Салат зовсім небагато приправляємо зазначеними спеціями, додаємо лимонний сік, вливаємо олію оливи.

Овочеву заготівлю із сирих овочів перемішуємо між собою.

Корисний апетитний салат із капусти Метелка приготований. Приємного вам апетиту!