Мені подобаються прості за складом овочеві вітамінні салати, які надають організму бадьорості та «не відкладаються на боках». До таких страв я відношу і капустяний салат з редькою та морквою. Реалізувати такий рецепт простіше простого, а користь від нього очевидна.
Підкоригувати смакові якості такого капустяного салату можна улюбленими спеціями. Для заправки рекомендую використовувати рафіновану олію.
Інгредієнти
- Редька зелена: 100 г
- Морква: 1 шт.
- Капуста білокачанна: 300 г
- Цукор: за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за перевагою
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Оцет яблучний: 1 ст. ложка
Приготування
Для рецепту беремо потрібні інгредієнти. Морквину та редьку очищаємо. Яблучний оцет можна замінити звичайним столовим.
Зручним способом подрібнюємо білокачанну капусту тонкими смужками. Капустяну заготовку перекладаємо в робочу миску, солимо за смаком і переминаємо руками. Так капуста стане м'якшою і соковитішою, що позитивно позначиться на смакових властивостях салату.
На черзі — свіжа морква. Коренеплід подрібнюємо у формі соломки. Нарізку перекладаємо до капусти та присипаємо цукром. Перемішуємо.
Також нарізаємо і зелену редьку. Заготівлю перекладаємо до решти інгредієнтів.
Додаємо до компонентів вітамінного салату оцет, перчимо, перемішуємо. Якщо потрібно, додаємо ще цукру чи солі.
Для заправки салату використовуємо рафіновану олію. Необхідну порцію вливаємо до інгредієнтів.
Знову салат перемішуємо, можна вважати його готовим.
Корисний вітамінний салат із овочів подаємо до столу. Смачний усім трапези!