Картопля по-сільському – смачний і, мабуть, найвідоміший і найпопулярніший гарнір. Приготувати картоплю по-сільському в духовці можна з різними приправами та спеціями, часником, зеленню. Я пропоную запекти картоплю разом із соєвим соусом. Виходить картопля по-сільськи, запечена в соєвому соусі, апетитною, з рум'яною скоринкою. Такий картопляний гарнір урізноманітнить і підкреслить смак основних страв м'яса, птиці, риби. Подати до столу картоплю по-сільському можна з салатами з овочів та різносолами.
Інгредієнти
- Картопля: 600 г
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Хмелі-сунелі: 3 щіпки
- Паприка мелена: 2 щіпки
- Сіль: 1 щіпка
Приготування
Щоб запекти в духовці картоплю по-сільському в соєвому соусі, підготуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю.
Очищену картоплю для запікання нарізаємо на середні за розміром скибочки (кожна бульба на 4 або 6 частин).
До картопляної нарізки вливаємо порцію соєвого соусу.
Слідом додаємо в картоплю олію. Я використовувала звичну олію.
До картоплі всипаємо мелену паприку, пряну приправу хмелі-сунелі. Трохи солимо.
Картоплю добре перемішуємо зі спеціями, соусом та олією. Залишаємо так картоплю на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Замариновані картопляні скибочки перекладаємо на лист.
Відправляємо лист з картоплею в розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин.
Запечена з соєвим соусом картопля по-сільському вийшла смачною та ароматною. Всім приємній трапезі!