Картопля з грибами та куркою у горщиках

Пропоную зробити ситну страву в духовці — картоплю з грибами та куркою у горщиках. Така страва виходить дуже соковитою та апетитною.

Картопля, куряча грудка та свіжі печериці – відмінне гастрономічне «тріо» для приготування смачної страви. Пропоную з цих інгредієнтів зробити ситну страву в духовці з використанням горщиків. Виходить картопля з грибами та куркою у горщиках соковитої та апетитної. Такий варіант приготування підійде для святкового застілля. Подавати до столу картоплю з грибами та куркою можна прямо в горщиках або на тарілці. Прикрасити блюдо при подачі рекомендую гілочками свіжої зелені.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 320 г
  • Картопля: 3-4 шт.
  • Печериці свіжі: 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сир твердий: 100 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода кип'ячена: скільки потрібно
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Підготуємо вказані інгредієнти. Очищаємо морквину, цибулю, картоплю. Ополіскуємо під проточною водою печериці.

Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо нарізку з курятини в розігріту олію на сковороду. Періодично перемішуючи, обсмажуємо шматочки курки 5 хвилин. Моркву подрібнюємо брусочками, цибулю – кубиками. Додаємо овочі до курки, обсмажуємо разом ще 5 хвилин.

Обсмажені шматочки курки з овочами перекладаємо в горщики.

Печериці разом із ніжками нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо гриби в горщики.

Картоплю нарізаємо середніми за розміром кубиками. Додаємо картоплю в горщики.

Вміст у горщиках на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перцем. Заливаємо інгредієнти кип'яченою водою так, щоб вона покрила картоплею зовсім небагато.

Горщики накриваємо кришками. Ставимо їх у розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.

Сир твердих сортів натираємо. Посипаємо зверху картоплю сирною стружкою. Горщики накриваємо кришкою та залишаємо так на пару хвилин.

Апетитна картопля з куркою та грибами в горщиках вийшла смачною та ситною. Усім приємного перекушування!