Картопля, куряча грудка та свіжі печериці – відмінне гастрономічне «тріо» для приготування смачної страви. Пропоную з цих інгредієнтів зробити ситну страву в духовці з використанням горщиків. Виходить картопля з грибами та куркою у горщиках соковитої та апетитної. Такий варіант приготування підійде для святкового застілля. Подавати до столу картоплю з грибами та куркою можна прямо в горщиках або на тарілці. Прикрасити блюдо при подачі рекомендую гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти
- Філе куряче: 320 г
- Картопля: 3-4 шт.
- Печериці свіжі: 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сир твердий: 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: скільки потрібно
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
Підготуємо вказані інгредієнти. Очищаємо морквину, цибулю, картоплю. Ополіскуємо під проточною водою печериці.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо нарізку з курятини в розігріту олію на сковороду. Періодично перемішуючи, обсмажуємо шматочки курки 5 хвилин. Моркву подрібнюємо брусочками, цибулю – кубиками. Додаємо овочі до курки, обсмажуємо разом ще 5 хвилин.
Обсмажені шматочки курки з овочами перекладаємо в горщики.
Печериці разом із ніжками нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо гриби в горщики.
Картоплю нарізаємо середніми за розміром кубиками. Додаємо картоплю в горщики.
Вміст у горщиках на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перцем. Заливаємо інгредієнти кип'яченою водою так, щоб вона покрила картоплею зовсім небагато.
Горщики накриваємо кришками. Ставимо їх у розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин.
Сир твердих сортів натираємо. Посипаємо зверху картоплю сирною стружкою. Горщики накриваємо кришкою та залишаємо так на пару хвилин.
Апетитна картопля з куркою та грибами в горщиках вийшла смачною та ситною. Усім приємного перекушування!