Страви з картоплі мають велику кулінарну популярність. Неймовірна кількість різноманітних рецептів приготування картоплі дозволяє готувати гарнір із цього коренеплоду хоч щодня. Пропоную ще один спосіб запікання картоплі з використанням мультиварки. Моя ідея — це картопля зі сметаною в мультиварці, яка має приємний вершковий смак, а за структурою виходить ніжною та м'якою. Подати таку картоплю можна і як самостійну страву або супроводжувати їжею з м'яса, риби, овочів.
Інгредієнти
- Картопля: 500-600 г
- Сметана (20%): 100 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Приправа для страв з картоплі: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 50-70 мл
Приготування
Підготуємо інгредієнти за списком. Сметана має бути свіжою. Приправу для картоплі можна замінити складом зі спецій, який включити паприку, чорний мелений перець, коріандр.
Бульби очищаємо від шкірки, зрізаємо «вічка». Нарізаємо картоплю у формі невеликих часточок.
Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями. Можна налаштувати цибулю кубиками.
Інгредієнти на свій смак солимо, додаємо приправу для картоплі.
Перемішавши, викладаємо заготівлю з картоплі та цибулі в чашу мультиварки, яку попередньо змащуємо олією.
Вміст доповнюємо сметаною.
До інгредієнтів вливаємо кип'ячену воду та перемішуємо. Зверніть увагу, щоб сметанний соус покривав картоплю лише наполовину.
Закриваємо мультиварку кришкою. Включаємо програму Гасіння». Час приготування – 30 хвилин.
Смачна картопля, приготовлена в сметані в мультиварці, готова до подачі. Він гарний як у гарячому вигляді, так і вже охолодженому. Смачного!