Картопляне пюре з яйцем та молоком

Моя пропозиція для гурманів та любителів страв з картоплі — це картопляне пюре з яйцем і молоком, яке урізноманітнить буденне сімейне перекушування. Таке пюре з картоплі чудово гармоніюватиме з овочевими салатиками, м'ясними котлетами, підливами, рибою, грибами.

Можливо, багато обивателів підтримають мій вислів про те, що гарнір з картоплі — найпопулярніший, найпоширеніший і найпопулярніший. Кулінарний п'єдестал, на мою думку, можна сміливо віддати картопляному пюре. Такий гарнір буде доречним навіть на святковому столі.

Незважаючи на те, що приготування картопляного пюре є процесом простим і легким, все ж таки є свої гастрономічні хитрощі і в цьому рецепті. Якщо ви дійсно хочете зварити смачне пюре, краще віддати перевагу тим сортам коренеплоду, які містять велику кількість крохмалю і досить розварюються.

Моя пропозиція для гурманів та любителів страв з картоплі — це картопляне пюре з яйцем і молоком, яке урізноманітнить буденне сімейне перекушування. Таке пюре з картоплі чудово гармоніюватиме з овочевими салатиками, м'ясними котлетами, підливами, рибою, грибами. Ось класичний покроковий рецепт картопляного пюре з яйцем та молоком, приступаємо.

Інгредієнти

  • Картопля: 1 кг
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Молоко: 150 мл
  • Олія вершкове: 50 г
  • Сіль за смаком

Приготування

Для рецепту готуємо продукти.

Бульбоплоди промиваємо під проточною водою, видаляючи забруднення. Очищаємо їх. Якщо у вас картопля велика, розрізаємо її на частки. Укладаємо картоплю у відповідну за обсягом каструлю. Заливаємо водою.

Каструлю із вмістом ставимо на плиту для варіння. Як почнеться процес кипіння, воду на свій смак присолюємо.

Під кришкою картоплю доводимо до повної готовності. Час – індивідуально для кожного сорту. Приблизно потрібно 25 або 30 хвилин. Картопляний відвар зливаємо.

У картоплю кидаємо олії.

Вливаємо молоко. Увага: продукт має бути прокип'яченим!

Починаємо розминати картопляні бульби товкачем. Додаємо в процесі сире куряче яйце. Увага: спочатку перевірте свіжість яйця, розбивши його у склянку. Продовжуємо розминати інгредієнти до утворення однорідного пюре.

Кулінарний лайфхак: щоб картопляне пюре з яйцем та молоком вийшло ніжним, додатково збиваємо його міксером чи занурювальним блендером.

Готове наше пюре із картоплі! Розкладаємо його гарячим на тарілки та подаємо до столу! Частуйтесь!