З картоплі можна приготувати безліч смачних, ситних та апетитних страв. До категорії таких страв можна віднести і … котлети. Для таких котлеток потрібно заздалегідь відварити картоплю. Відварену картоплю «перетворимо» на пюре, доповнимо її подрібненим сиром, нарізкою зі свіжої зелені, спеціями. Потім зліпимо картопляні котлети з сиром та обсмажимо їх на сковороді. Подати котлети з картоплі можна з овочами як самостійну гарячу закуску, а також як гарнір до м'яса, риби, грибів.
Інгредієнти
- Картопля: 500 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сир твердий: 60 г
- Кріп (свіжий): 2 гілочки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Приготування
Візьмемо продукти для рецепту картопляних котлет із сиром. Бульби очищаємо.
Очищену картоплю завантажуємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності. Зливаємо весь картопляний відвар. Картопля мені так, щоб вийшло пюре щільної консистенції. Остуджуємо.
У пюре, що вийшло, вбиваємо куряче яйце.
Сир подрібнюємо середньою теркою. Сирну стружку переправляємо в картопляне пюре. Рубаємо дрібно кріп.
Картопляний вміст доповнюємо борошном (2 ст. ложки), на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перцем.
Інгредієнти ложкою добре перемішуємо. Картопляна маса для котлет готова. Вона повинна по консистенції вийти в'язкою, при необхідності всипте ще муки.
З картопляної маси ліпимо круглі або овальні котлети. Заготівлі обвалюємо в борошні.
У сковороді розігріваємо порцію олії. Викладаємо картопляні заготовки. Смажимо котлети з кожного боку приблизно по 3 хвилини до апетитної рум'яної скоринки.
Смачні та ситні котлети з картоплі із сиром готові, пригощайтеся на здоров'я!