Оладки на основі картопляного тіста можна не лише посмажити на сковороді, а й запекти в духовці. Такий кулінарний спосіб підійде для тих, хто хоче зменшити кількість калорій у блюді.
Смачні картопляні оладки в духовці подати до столу можна зі сметаною, майонезом або улюбленим соусом.
Картопляне тісто для оладок ми доповнимо часником і зеленню. Випічка урізноманітнить перекушування в обідній або вечірній час.
Інгредієнти
- Картопля: 3-4 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Часник: 1-2 зубчики
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
- Майонез: 1 ст. ложка
- Кріп: 2 гілочки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
Приготування
Беремо потрібні продукти для рецепту. Очищаємо картоплю, цибулю і часникові зубки. Ополіскуємо інгредієнти під холодною водою. Також промиваємо свіжий кріп, з гілочок струшуванням зайву вологу.
Цибулину подрібнюємо дрібними шматочками, а часникові часточки натираємо або пропускаємо через спеціальний прес.
Картоплю подрібнюємо теркою. Перед додаванням в миску віджимаємо масу, що вийшла, від непотрібного соку.
Картоплю доповнюємо нарізаним кропом та порцією майонезу. Інгредієнти одразу перемішуємо.
Картопляний склад, що вийшов, посипаємо борошном і розбиваємо в нього яйце.
Кидаємо в миску на смак сіль і чорний мелений перець. Заготівлю для картопляних оладок у духовці добре замішуємо.
Деко змащуємо олією. Картопляне тісто поміщаємо на лист у формі круглих коржиків за допомогою столової ложки.
Деко з картопляними оладками завантажуємо в прогріту до 200 градусів піч на 20-25 хвилин, оладки повинні зарум'янитися.
Ситні оладки з картопля із зеленню в духовці приготувалися. Подаємо страву до столу, пригощаємося із задоволенням!