Картопляні оладки з грибами

Якщо вам потрібно приготувати до обідньої трапези просту, але одночасно смачну та ситну страву, то раджу зробити пісні картопляні оладки з грибами та зеленню.

Якщо вам потрібно приготувати до обідньої трапези просту, але одночасно смачну та ситну страву, то раджу зробити пісні картопляні оладки з грибами та зеленню. Така випічка на сковороді приваблює як своїм пікантним смаком, а й зовнішнім виглядом. Картопляні оладки виходять із чудовою золотистою скоринкою та приємним ароматом.

Для рецепту краще взяти картоплю з великим вмістом крохмалю, але ця рекомендація лише на ваш розсуд. Гриби для пісних картопляних оладок підійдуть і свіжі, і заморожені. Можна взяти і сушені, але перед реалізацією рецепту їх потрібно буде вимочити та відварити. Зелень у моєму рецепті – це пір'я цибулі, підійде також кріп, петрушка.

Інгредієнти

  • Картопля: 3 шт. (Середній)
  • Печериці свіжі: 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Цибуля зелена: 3-4 пера
  • Борошно пшеничне: 2-2,5 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 3-4 ст. ложки (для смаження)

Приготування

Для смаження картопляних оладок беремо продукти за списком. Картоплю та цибулину очищаємо. Гриби та зелену цибулю промиваємо.

Свіжі печериці подрібнюємо шматочками. У сковороді розігріваємо олію (2 ст. ложки), перекладаємо в неї грибну нарізку. Обсмажуємо, іноді перемішуючи до готовності. Волога від печериць повинна повністю випаруватися.

Картопляні бульби та половинку цибулини подрібнюємо за допомогою дрібної тертки.

Картопляно-цибулеву масу доповнюємо обсмаженими печерицями та кільцями зеленої цибулі.

До інгредієнтів просіюємо борошно пшеничне, присмачуємо сіллю, кидаємо пару щіпок меленого перчика.

А тепер перемішуємо продукти в мисці так, щоб вийшла в'язка маса.

Оптимально прогріваємо на сковорідці залишок олії. Зачерпуємо картопляно-грибне тісто ложкою, перекладаємо на сковороду. Намагайтеся робити оладки не надто товсті. На кожній стороні оладки тримаємо приблизно 2 хвилини.

Пісні оладки з грибами та зеленню відразу ж подаємо на стіл, у теплому вигляді вони особливо гарні. Можна доповнити випічку соусом. Пригощайтеся, смачного перекушування!