Пропоную урізноманітнити обіднє меню смачним супом з курки та картоплі. До складу першої страви додамо ще готову яєчну локшину. Виходить картопляний суп з куркою та локшиною ситним, апетитним. Простий у приготуванні суп сподобається і дорослим, і дітям. Для варіння бульйону підійдуть будь-які частини курки.
Інгредієнти
- Курка: 250 г (будь-які частини)
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Локшина: 1 жменя (яєчна)
- Петрушка: 3 гілочки
- Сіль за смаком
- Вода: 1,5 л
Приготування
Щоб зварити картопляний суп із куркою та локшиною, підготуємо потрібні інгредієнти. Курятину ополіскуємо, очищаємо картоплю та морквину.
Куряче м'ясо промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою. Доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання плити. Варимо бульйон протягом 30-40 хвилин залежно від якості курятини. Курку витягаємо з каструлі, ставимо остуджуватися. Курячий бульйон, що вийшов, за смаком солимо.
Картоплю нарізаємо невеликими брусочками. Нарізку перекладаємо курячий бульйон. Після закипання варимо 5 хвилин|мінути|.
Морквину натираємо. Перекладаємо подрібнену морквину в каструлю. Варимо разом із картоплею 15 хвилин.
Через 15 хвилин у суп додаємо яєчну локшину. Вміст перемішуємо.
Варимо картопляний суп ще 5 хвилин. На цьому етапі в суп додаємо нарізану відварену курятину.
Наприкінці приготування картопляного супу додаємо до нього подрібнену петрушку (або іншу зелень). Можна суп поперчити.
Суп з картоплею, куркою та локшиною вийшов смачним, ситним. Смачного!