Салат на зиму з помідорів та цибулі.

Продовжуємо робити запаси на зиму. Цього разу готуємо та консервуємо салат із помідорів із цибулею. Салат простий у приготуванні та готується досить швидко.

Якщо ви в сезон дозрівання овочів активно займаєтеся приготуванням заготовок, то рекомендую вам цей покроковий рецепт салату на зиму з помідорів та цибулі, який не потребує особливих кулінарних навичок. Так, і часу на реалізацію такого салату потрібно небагато. Смачний салат на зиму з помідорів та цибулі – відмінний додаток до гарнірів. Хороший такий салат і як самостійна закуска.

Інгредієнти для салату

  • Помідори: 600 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 5 зубчиків
  • Петрушка: 0,5 пучка
  • Перець запашний горошком: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Інгредієнти для маринаду

  • Вода: 1 л
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Ось продукти, які будуть потрібні нам для приготування салату на зиму. Помідори та гілочки петрушки промиваємо, очищаємо від лушпиння часникові зубки та цибулину. Кількість інгредієнтів розрахована на 1 л банку. До речі, тару одразу стерилізуємо зручним способом.

Займемося нарізкою інгредієнтів. Помідори (в ідеалі краще взяти сорт вершка) нарізаємо у формі кружків.

На черзі – цибуля. Його для салату наріжемо півкільцями. А ось петрушку дрібно нашаткуємо.

Починаємо заповнювати стерилізовану банку заготівлею з овочів та зелені. Викладаємо інгредієнти, чергуючи шари.

Зверху на інгредієнти кладемо часник, нарізаний пластинками. Кидаємо горошини перчика.

Готуємо маринад. У кип'ячену воду кидаємо сіль, цукровий пісок. Кип'ятимо 2 хвилини, наприкінці вливаємо оцет. Заливаємо маринад у банку. А ще зверху вливаємо олію.

На банку накидаємо кришку. Стерилізуємо банку із салатом у каструлі 10 хвилин. На дно каструлі не забудьте покласти тканинну серветку.

Щільно фіксуємо кришку на банку ключем (або використовуємо гвинтову кришку). Заготівлю ставимо верх дном. Укутуємо теплим рушником (пледом, ковдрою). Після того, як скло охолоне, салат переносимо для зберігання в комору (льох, холодильник).

Приємного вам перекушування!