Серед багатьох знайомих багато шанувальників консервованих помідорів. Такий різносол можна подати як чудове доповнення до вечері, сімейного обіду або святкового застілля. Пропоную випробувати консервовані помідори з хріном, які знайдуть серед обивателів своїх шанувальників.
Смаковий тон консервації з помідорами надають шматочки кореня хрону та часнику. Перед реалізацією рецепту підготуйте скляні баночки. Їх обов'язково потрібно поставити стерилізуватися разом із кришками. До речі, вказана кількість інгредієнтів призначена для 1 літрової баночки.
Інгредієнти
- Помідори: 600 г
- Корінь хрону: 1 шт.
- Часник: 3 зубчики
- Лист лавровий: 1 шт.
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 2 ст. ложки
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
- Вода: 500 мл
Приготування
Готуємо продукти для консервованих помідорів.
Ретельно очищаємо корінь хрону і нарізаємо його у формі тонких шматочків. Часникові зубки звільняємо від лушпиння.
У підготовлену скляну тару відповідного об'єму кладемо листок лаврушки, кидаємо шматочки хрону та часникові зубчики.
Промиваємо помідори, плоди поміщаємо щільно у банку.
Кип'ятимо воду і вливаємо її до банку догори. Залишаємо так помідори хвилин на 10.
З|із| банки воду знову перелити в каструльку і знову прокип'ятити. А безпосередньо в банку до помідорів додати цукровий пісок, сіль і влити оцет у кількості, що рекомендується.
Окропом залити вміст і закатати ключем або використовувати гвинтові кришки. Банки перевернути на кришки та укутати теплим рушником. Після охолодження прибрати у прохолодне місце.
Апетитних вам заготовок!