Консервовані сливи в сиропі на зиму

Стиглі сливи – це ідеальний інгредієнт для випікання домашніх пирогів, тістечок або тортів. Давайте законсервуємо цей фрукт у сиропі на зиму.

Стигли смачні сливи – це ідеальний інгредієнт для випікання домашніх пирогів, тістечок або тортів. Пропоную вам законсервувати цей чудовий фрукт у сиропі на зиму. Така солодка заготівля допоможе вам у створенні кулінарних шедеврів цілий рік, а не лише під час дозрівання. Для того, щоб законсервувати фруктові ласощі на зиму, вам знадобиться буквально півгодини. Смачні консервовані сливи в сиропі на зиму підійдуть також і для приготування курячих страв у духовці (виходить дуже смачно).

Інгредієнти

  • Слива: 600 г (домашня)
  • Цукор: 1,5 ст.
  • Вода: 180-200 мл
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка

Приготування

Відповідно до зазначеного списку, готуємо інгредієнти. Ця кількість розрахована на дві баночки об'ємом 0,5 л.

Фрукт ретельно промиваємо у прохолодній воді. Рекомендується використовувати плоди сливи, які добре тримають форму, але при цьому вони вже дозріли. Видаляємо кісточки та утилізуємо їх.

У підготовлену стерилізовану тару викладаємо половинки слив. Сильно втрамбувати не потрібно.

Вміст банки заливаємо окропом. На банку накидаємо кришку і залишаємо в такому положенні протягом 10 хвилин.

У потрібну каструлю або невеликий ковшок засипаємо цукровий пісок. Додаємо до нього лимонний сік та воду із банок. Промовляємо сироп до повного розчинення цукру.

Солодким сиропом, що вийшов, заливаємо половинки слив.

Закриваємо банки кришками, перевертаємо догори дном. Заготівлю зі злив накриваємо теплим пледом і залишаємо так, поки банки повністю не охолонуть.

Коли банки зі зливами в сиропі повністю охолонуть, переставляємо їх у прохолодне місце. Приємного вам апетиту!