Зробити до обіду чи вечері м'ясні котлети можна по-різному: хтось воліє просто посмажити їх на сковороді, комусь «до душі» запечені котлети. Мені подобаються котлети по-французьки в духовці, які готуються разом із скибочками помідора та натертим сиром. Хороші такі котлети як самостійна страва з скибочкою хліба, і разом з улюбленим гарніром. Для рецепту я використовувала фарш зі свинини, але підійде, в принципі, будь-який (змішаний, курячий, з індички, яловичини).
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 400 г
- Помідори: 1-2 шт.
- Сир твердий: 70 г
- Яйце куряче: 1 шт. (невелике)
- Майонез: 1,5 ч. ложки (або сметана)
- Олія рослинна: 1 ч. ложка (для змащування дека)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб запекти в духовці котлети французькою, підготуємо потрібні інгредієнти. Ретельно промиваємо помідори.
У миску викладаємо м'ясний фарш. Розбиваємо до нього дрібне куряче яйце. На свій смак солимо, перчимо. Дозволяється додати своїх улюблених спецій або приправ. Викладаємо трохи майонезу чи сметани.
Інгредієнти ретельно вимішуємо, щоб фарш став ніжним.
Формуємо котлети. Деко змащуємо рослинною олією. Заготовки котлет поміщаємо на лист.
Помідори нарізаємо тонкими кільцями. Скибочки помідора розміщуємо поверх заготовок.
Твердий сир натираємо. Посипаємо зверху заготівлі сирною стружкою.
Ставимо деко з котлетами французькою в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Котлети французькою вийшли смачними, соковитими. Пригощайтеся, приємного перекусу!